Nieuwe paardenboeken 2016

Yes, er zijn weer nieuwe boeken bij gekomen! We zetten er een paar voor je op een rij.

Illustratie ven George Schriemer - zie aankondiging onderaan!

Illustratie ven George Schriemer – zie aankondiging onderaan!

 

1. Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd

Het leven van Isa staat plotseling helemaal op z’n kop. Alles waar ze van houdt, lijkt ze zomaar opeens kwijt te raken: de gezellige boerderij van haar oma, de paarden waar Isa zo gek op is, en Omi zelf, op wie ze altijd kon rekenen. Isa wil het liefst troost zoeken bij dat ene paard waarmee ze een bijzondere band voelt: Randalin. Maar ook die lijkt haar te worden afgenomen.   Voor Isa goed en wel beseft wat er gebeurt, reist ze met haar oma door het wilde, ongerepte IJsland, op zoek naar een geheim uit oma’s verleden. Maar is haar oma nog wel in staat om een dergelijke reis te maken? Zullen ze vinden wat ze zoeken? En hoe zal Isa’s leven eruitzien als ze thuiskomen?

 

Wanneer? NU AL UIT!
Bekijk de boekpagina >>>

 

2. Heksje Lilly en het wilde paardenavontuur

Dit is een heruitgave die deze zomer wordt verwacht!

Wanneer? Juni
Bekijk de boekpagina >>>

 

3. Project paard

Een nieuwe serie!

Lieve papa, ik breng verslag uit aan jou, via dit ultrageheime document. Er zijn twee dingen die ik echt mis nu ik dertien ben: 1. Een eigen vader. 2. Een eigen paard. Ik ben namelijk honderd procent paardengek. Daarom start IK: project PAARD. Hierin vertel ik je alles wat ik meemaak op de manege. Want dat paardenvirus heb ik niet van mama, dus het moet wel van jou komen, papa. Ik vertel je over Eefje, die altijd hetzelfde wil als ik. Hetzelfde lievelingspaard, Madelief, de liefste en mooiste haflinger ooit. Maar ook dezelfde jongen: Levi, met die prachtige groene ogen met bruine spikkels erin.

‘Illustratie uit Red Madelief!’: Angel houdt shetlander Harry vast voor beginner Liz.

‘Illustratie uit Red Madelief!’: Angel houdt shetlander Harry vast voor beginner Liz.

Dit verhaal begint op de dag dat Madelief niet kon meerijden omdat ze kreupel was. Maar het werd nog veel erger…

Wanneer? NU AL UIT!
Bekijk de boekpagina >>>

 

4. Pony in Paniek!

Klaartje krijgt nu eindelijk haar eigen pony! Dat wordt Storm, een exmoorpony. Maar het trainen van Storm gaat niet vanzelf. Van de meest simpele dingen – zoals een halster aandoen en hoeven optillen – raakt hij in paniek. Laat staan dat iemand op hem kan rijden! Zal het Klaartje ooit lukken om Storms vertrouwen te winnen?

Wanneer? NU AL UIT!
Bekijk de boekpagina >>>

 

5. Een schat van een pony

Met de paardenbeeldjes heeft Emma al een paar prachtige reizen gemaakt naar een andere wereld, waar het paard van het beeldje echt is. Ook nu wil ze het weer proberen. Maar wat zou het leuk zijn als haar vriendin Teuntje met haar mee kon! Zou dat lukken als ze allebei hetzelfde beeldje kopen? Teuntje vindt het doodeng, maar toch wil ze het proberen…

 

Wanneer? Mei!
Bekijk de boekpagina (met leesfragment) >>>

 

6. Aankonding: nieuwe Gouden paarden

aankondigingsept2016

Kijk eens wat een mooie cover dit al is (van George Schriemer)! In september komt er een nieuw deel in de serie van Christine Linneweever. Tot die tijd… kun je hier alvast van genieten. 😉 Natuurlijk houden we je op de hoogte van nieuws rondom het boek. Wat denk jij dat de titel zal zijn?

 

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *