Joanna Campbell (auteur)

JoannaCampbell

 

Joanna Campbell heet eigenlijk Jo Ann Haessig en komt uit Amerika. Daar werd ze geboren in Norwalk, in de staat Connecticut.

 

Joanna in het kort

  • Ze mocht vroeger nooit een paard van haar ouders
  • Ze kocht er daarom zelf één toen ze genoeg had gespaard
  • Haar eerste paard heette ‘Moe’ (je spreekt het uit als ‘Mo’)
  • Joanna werd geboren op 2 november 1946

 

Jo Ann/Joanna

Onder haar eigen naam, Jo Ann, schreef Joanna boeken voor volwassenen. Ze gebruikt een pseudoniem, dus een schuilnaam (in het Engels heet dit een pen name) voor de paardenboeken die ze schreef. Joanna is niet de enige die in de serie Volbloed boeken heeft geschreven. Er zijn andere schrijvers die meeschreven aan de serie.

 

Joanna en paarden

Al haar hele leven vindt Joanna paarden leuk. Ze heeft getraind voor springwedstrijden en heeft zelf twee paarden gehad. Haar kleinkind Taylor is ook gek op paarden en kreeg van haar een eigen paard: Mr. Lucky (meneer Geluk). Toen ze Mr. Lucky kochten was hij drie jaar, heel mager, en helemaal niet groot voor zijn leeftijd. Na twee jaar is hij helemaal opgeknapt.

 

Joanna nu

Joanna heeft een grote familie: ze heeft drie kinderen en vijf kleinkinderen. Joanna woont met haar man in huis dat wel een paar honderd jaar oud is. Behalve paarden houdt ze van tuinieren, lezen, archeologie en antiek. Tot slot speelt ze heel goed piano: ze heeft twaalf jaar lang lessen gevolgd en ze speelde soms zelfs voor publiek.

 

Via de link vind je alle boeken van Joanna Campbell:
Alles van Joanna Campbell >>>

 

<<< Terug naar alle auteurs en illustratoren

Advertentie