George Schriemer (illustrator)

GeorgeSchriemer

George Schriemer was al op de basisschool gek op tekenen. Ook maakte hij graag muziek op de gitaar. Op de middelbare school waren dit dan ook zijn grootste hobby’s.

Gek op tekenen en muziek

Op de middelbare school speelde George in een band en maakte hij zelf liedjes. Dat doet hij nu nog steeds! Omdat hij ook nog heel veel van tekenen hield, besloot hij daar meer mee te doen. Daarom volgde hij een opleiding op de Grafische School in Utrecht.

Nog meer tekenen!

George ontdekte dat hij het niet zo leuk vond om elke dag naar zijn werk te gaan. Hij ging – dankzij zijn broer, die al een kunstopleiding volgde – naar de Academie voor beeldende kunsten. Daar kon hij veel meer bezig zijn met schilderen en tekenen! Hij voelde zich hier helemaal op zijn plek.

Samen met zijn broer

George wilde graag iets nieuws doen met tekenen en schilderen. ‘Alles is maar zo hetzelfde,’ vond hij. Samen met zijn broer kocht hij een grote flat met zes kamers en ze startten hun eigen bedrijf: SCHRIEMER & SCHRIEMER. George leerde veel van zijn broer en samen illustreerden ze voor heel veel klanten. Ook Kluitman vroeg hem of hij voor hen wilde illustreren. Dat doet hij intussen al meer dan tien jaar.

En nu?

George speelt nog steeds in een band en zijn tekenhobby is nu zijn werk. Hij is daar heel blij mee!

 

Een interview met George Schriemer lezen? Dat kan op de website van uitgeverij Kluitman >>>

 

Hieronder kun je boeken kopen met illustraties van George Schriemer:

 

<<< Terug naar alle auteurs en illustratoren

Advertentie

2 reacties op “George Schriemer (illustrator)

Je kunt nu geen reactie plaatsen.