ivan & ilia (illustratoren)

Ivan-en-Ilia

Op deze foto is het geen ivan & ilia, maar ilia & ivan! Ilia zit namelijk links en Ivan zit rechts.

ivan & ilia in het kort

  • Ivan heet Ivan Lodde. Hij werd geboren in 1968.
  • Ilia heet Ilia Frins. Zij werd geboren in 1971.
  • Als illustratorduo schrijf je ivan & ilia (dus met kleine letters).

Het duo ivan & ilia

Ivan en Ilia gingen samen naar dezelfde school in Sittard en deden de vrije studierichting illustratieve vormgeving. Ze vonden tekenen leuk, maar elkaar ook! Ilia studeerde als eerste af: in 1993. Ivan studeerde een jaar later af: in 1994. Ilia ging meteen aan de slag als illustrator voor haar eigen bedrijf. Ze tekende alles met de hand. ‘Ik wil liever digitaal tekenen,’ zei Ivan. Het duurde een tijdje voordat Ilia dat ook wilde doen.

Samenwerken & samen tekenen

‘We kunnen ook samen illustrator zijn!’ besloten ze in 1997. Soms tekenen ze met de hand, soms met de computer. Behalve kinderboeken illustreren ze ook geboortekaartjes, schoolboeken, speelgoed en tijdschriften. Tekeningen maken voor kinderboeken vinden ze wel echt heel erg leuk. Ze tekenden bijvoorbeeld voor paardenboekenserie de Bleshof en ook voor de serie Koen Kampioen.

Leuk & niet leuk

Behalve tekenen vinden ivan & ilia nog heel veel andere dingen leuk. Zo houden ze allebei van wandelen, astronomie en tuinieren. Ivan houdt een groentetuin bij en speelt graag computerspelletjes. Ilia houdt van lezen en maakt zelf kleren. Ze hebben het dus druk genoeg!

 

Meer weten over ivan & ilia? Ze hebben een eigen website >>>

 

Dit zijn enkele boeken waar ivan & ilia aan hebben meegewerkt:

 

<<< Terug naar alle auteurs en illustratoren

Advertentie