Marianne Witte (auteur)

MarianneWitte

 

Marianne Witte is gek op lezen en schrijft natuurlijk ook heel graag! Verder houdt ze van taart eten en heeft ze elke dag een ander lievelingsboek.

Marianne in het kort

  • Marianne werd in 1951 geboren op Texel.
  • In 1998 kwam haar eerste boek uit.
  • Ze heeft een aantal verhalen geschreven over Tessel, die op Texel woont.

 

Marianne en lezen

Om van schrijven te houden, moet je ook graag lezen. Marianne is dan ook gek op lezen. ‘Een goed boek kan je aan het lachen maken, of aan het huilen,’ vertelt ze. ‘Je kunt zelfs boos worden als je vindt dat de hoofdpersoon iets heel stoms doet! Soms is een verhaal zo mooi, dat je wilde dat je het zelf had meegemaakt. Door boeken te lezen kom je er ook achter hoe andere mensen denken.’

Marianne kan dan ook nooit kiezen wat haar lievelingsboek is. ‘Die vraag kun je me elke dag stellen,’ vertelt ze op haar website, ‘en elke dag geef ik een ander antwoord.’ Ze heeft dus heel veel lievelingsboeken.

Marianne en schrijven

Toen Marianne 45 was, begon ze met het schrijven van korte verhaaltjes voor kinderen. Eerst was dit voor de Bobo, een kleuterblad. Marianne ging steeds meer schrijven, ook voor de Okki en de Taptoe. Ze had zo veel ideeën voor verhalen, dat ze in 1998 haar eerste boek schreef. In 2008 schreef ze de eerste boeken over Fee Fleur.

 

Hieronder kun je alle boeken bestellen van Marianne Witte:
Alles van Marianne Witte >>>

 

<<< Terug naar alle auteurs en illustratoren

Advertentie