Ina Hallemans (illustrator)

InaHallemans

Ina Hallemans komt uit België. Ze heeft Vrije Grafiek gestudeerd in Brussel en is gek op tekeningen maken voor kinderboeken!

Een groot gezin

Ina Hallemans heeft maar liefst drie zussen en vijf broers. Dat is een hoop! Daarom woonde ze in een heel groot huis met een enorme tuin. Inmiddels woont ze in Duffel, België, samen met haar man Jo, haar zoon Jonas, dochter Lisa en de hond Billie.

Ina en paarden

Ina was altijd gek op dieren en op tekenen. Toen ze tien was, leerde ze paardrijden. Dat deed ze zonder zadel in de wei, op een halfwilde ponyhengst. De eerste keer ging ze in volle galop de straat op – dat was niet de bedoeling! Gelukkig kon iemand de pony tegenhouden… Later besloot ze dat het toch slimmer was om echte lessen te volgen zodat ze goed kon leren rijden. Ina ging bijvoorbeeld naar een aantal paardenkampen.

Sinds een aantal jaar heeft Ina haar eigen paard, een Arabische Volbloedmerrie die Habibti heet. Habibti is geen makkelijk paard, maar dat vindt Ina juist wel leuk. ‘En ze is heel vriendelijk in de omgang,’ vertelt ze. Het liefst rijdt Ina buiten om lekker uit te waaien in het bos.

Ina en tekenen

Maar hoe werd Ina dan illustrator? Eerst ging ze naar de kunstacademie om meer te leren over tekenen. Daarna ging ze gelijk aan de slag om tekeningen te maken voor kinderboeken. Ze doet het al jaren heel graag!

 

Benieuwd naar losse illustraties van Ina Hallemans? Bekijk ze op haar site >>>

 

Hieronder vind je alle boeken met illustraties van Ina Hallemans:

 

<<< Terug naar alle auteurs en illustratoren

Advertentie

3 reacties op “Ina Hallemans (illustrator)

Je kunt nu geen reactie plaatsen.