Nieuwe paardenboeken in de zomer van 2020

We kunnen niet wachten tot de zomer! Het is tenslotte een gekke tijd – geen school, maar wel schoolwerk. Ouders moeten toch nog werken, of maken zich zorgen. Dan is er niets fijner dan wegkruipen in een boek… of twee, of drie, of twintig. Die van de lente zijn er inmiddels, en we kijken nu uit naar alle paardenboeken in de zomer 2020.

Nieuwe paardenboeken in bekende series

We kunnen lekker verder lezen in deze boeken! In de serie over Evi verschijnt in juni een nieuw deel. Een maand later, in juli, wordt een nieuw deel van Droompaarden verwacht.

Deel 3 van de Evi-serie

In juni 2020 wordt alweer het derde deel in de serie over Evi verwacht. Dit deel heet ‘Lieve pony, je kan het!’

Nieuw deel in de serie Droompaarden

‘Mijn eigen droompaard’ verschijnt in juli 2020.

Mijn allerliefste paard en ik – doe-boek voor paardenliefhebbers

In mei (dat is eigenlijk al vóór de zomer!) kun je volop aan de slag met Mijn allerliefste paard en ik. Dit is namelijk een echt doe-boek voor de paardenliefhebber. Mag je nog niet je vrienden/vriendinnen opzoeken? (Beeld)bel ze dan en leg ze dilemma’s voor:

  • Nooit een eigen paard en recht vooruit kunnen lopen of altijd achteruit moeten lopen en wel een eigen paard?
  • Nooit meer douchen of nooit meer paardrijden?
  • Paardrijden en elke les een keer vallen of paardrijles maar nooit in galop mogen?
  • Een week op ponykamp of een maand stallen uitmesten en lessen bij een beroemde ruiter?

Deze en nog veel meer vreselijke dilemma’s staan in het boek. Ook kun je veel herkenbare lijstjes vinden (zoals 10 dingen die je vaak tegen je paard zegt). Er staan meer dan 100 tips, testjes, invullijstjes, zelfmaakideeën en puzzels in het boek. Net wat je nodig hebt! En eh… buiten de kleurplaten (die je natuurlijk ook op kunt hangen) krijg je er ook posters bij. Kun je mooi naar kijken terwijl je de zelfgemaakte koekjes in hoefijzervorm ’test’ (want ja, je moet wel even controleren of ze allemaal even lekker zijn).

Welke boeken komen er op jouw lijstje?

Wil je alle paardenboeken van de zomer van 2020 lezen? Staat er eentje helemaal boven aan je verlanglijst? Of moet je eerst nog een hele stapel andere boeken uit hebben voor je verder kunt lezen?

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *