Melanie Broekhoven (illustrator)

MelanieBroekhoven

Als kind kleurde Melanie Broekhoven met grijs potlood. Intussen tekent ze met alle kleuren van de regenboog (en soms nog met gewoon potlood).

Melanie in het kort

  • Melanie is gek op lezen.
  • Ze heeft voor wel 400 boeken illustraties gemaakt.

Melanie en tekenen

Na de middelbare school ging Melanie naar de kunstacademie in Rotterdam. Daar kon ze leren hoe je tekenaar kon worden! Ze maakte de opleiding af en ging toen werken bij een reclamebureau. Ze maakte vooral veel tekeningen van dames- en kindermode. Alles heeft ze wel getekend als het om kleren gaat: van onderjurken tot sokken tot bloemetjesschorten.

‘Ik wil wat anders doen,’ bedacht Melanie op een dag. Ze wilde meer tekenen dan alleen maar kleren. Daarom ging ze voor andere winkels aan de slag. Ze tekende bijvoorbeeld speelgoed, bonbons, verjaardagstaarten… en toen zag Kluitman haar tekeningen. Ze vonden haar werk heel mooi en wilden dat ze de omslagen van boeken voor hen ging illustreren.

Voor Kluitman aan de slag

Voor een uitgeverij werken vond Melanie Broekhoven nog best moeilijk. Zo moest een omslag voor Kluitman heel veel kleur hebben. Een grijs kinderboek is tenslotte een beetje saai… maar toen Melanie eenmaal gewend was om kaften te tekenen, is ze nog veel meer gaan illustreren. Ze maakt alle illustraties met speciale stiften.

 

Meer lezen over Melanie Broekhoven? Bezoek haar website >>>

 

Hieronder kun je alle boeken bestellen waar Melanie Broekhoven aan heeft meegewerkt:

 

<<< Terug naar alle auteurs en illustratoren

Advertentie

1 reacties op “Melanie Broekhoven (illustrator)

Je kunt nu geen reactie plaatsen.