[Dagboek Gertrud] Nieuwe website en nieuwe boeken

Meelezen in het dagboek van Gertrud Jetten? Dat doe je hier! Met als hoogtepunten van afgelopen maand een gloednieuwe website (waar je hoofdstuk 1 kunt lezen van Gertruds nieuwe boek) en nieuws over twee nieuwe boeken.

Ina Hallemans, de illustrator, is al bezig met het volgende boek in de Zonnehoeve-reeks. Gertrud is druk aan het schrijven!

23 september 2017 – Worstelen met personages

Het lukte me de afgelopen weken maar niet om een goede hoofdpersoon te vinden voor mijn nieuwe roman. Dat wil zeggen: voor de paardachtige nieuwe hoofdpersoon. Het meisje is er al.

Ik had eerst in mijn hoofd dat het een New Forest pony zou zijn. Een lieve, ongecompliceerde pony met een groot hart. Maar het lastige is dat ik New Forest pony’s niet zo inspirerend vind.

Dus ging ik verder zoeken en ontdekte de Fell pony. Ze waren veel mooier dan ik me herinnerde en wow, daar voelde ik wel iets bij! Ik ging naar Fell pony’s kijken en kwam teleurgesteld thuis.

De pony’s waren prachtig, maar ze waren niet geschikt voor een meisje van twaalf. En misschien waren ze ook wel té inspirerend. Hoe kon ik zo’n prachtige merrie dood laten gaan?!

Dus toch maar een New Forest pony. Ik zocht en zocht en vond een geschikte zwarte merrie op internet. Ook lukte het me om een mooie en passende naam te verzinnen: Ebony. Op maandag was ik nog helemaal enthousiast over het idee, maar op dinsdag vond ik het niks meer. Ik VOELDE namelijk niks bij Ebony.

Toen ik erover na ging denken, realiseerde ik me waarom ik een pony wilde kiezen die me niet veel deed. Dat was omdat ik er nu al tegenop zag om de pony dood te laten gaan…

Maar ik realiseerde me ook dat het me alleen zou lukken om er een goed boek van te maken als ik een pony zou verzinnen waar ik echt van hield. Au, dat deed pijn!

Ik heb diep gezucht en toen besloten om ervoor te gaan. Inmiddels heb ik de goede pony gevonden. Ze heet Coco en is een roodbruine NRPS pony van 12 jaar met een bles en vier witte voetjes. Coco lijkt op mijn twee lievelingsmerries Flikka en Gydja en komt daardoor heel dichtbij.

Coco is geweldig en ik houd nu al van haar. Misschien wordt ze aan het einde van het boek wel weer beter….

 

21 september 2017 – Nieuwe roman

Op dit moment ben ik niet alleen bezig met een nieuwe Zonnehoeve, maar ook met een nieuwe roman. Dit boek gaat weer over een heftig onderwerp, namelijk het misschien moeten laten inslapen van je paard. Gatsie!

Misschien denk je dat ik een heel zwartgallig persoon ben dat ik alweer een boek ga schrijven over iets treurigs. Nee, dat ben ik niet.

Integendeel zou ik willen zeggen! Ik vind het mooi om te schrijven over grote beslissingen, en over kinderen die klem zitten en onverwacht veel veerkracht bezitten.

Ook vind ik het belangrijk om te laten zien dat er een nieuw begin is, altijd. Want ja, dat denk ik echt.

 

Ook een nieuwe illustratie van Ina Hallemans. Hoe zal dit er in het boek uit komen te zien?

 

 

 

14 september 2017 – Site!

Vorige week is mijn nieuwe boek uitgekomen: Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloorTot nog toe zijn de reacties heel positief! Dat is heel erg fijn, want het blijft altijd een beetje spannend, zo’n nieuw boek.

De speciale website van het boek wordt gemaakt door mijn man Coen. Dat is echt geweldig!

 

 

Lees verder in Gertruds Dagboek (o.a. over het Horse Event) >>>
Of lees meer op Gertruds pagina >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *