Gertrud Jetten (auteur)

Gertrud Jetten groeide op in Reuver, een klein dorp in Limburg. Haar naam is Duits en je zegt ‘Gertroed’.

 

In een online video leest Gertrud voor uit eigen werk. Bekijk hier de video >>>

 

Gertrud en paarden

Al vanaf kleins af aan vond Gertrud paarden leuk. Haar eerste herinnering is aan hun zwarte werkpaard Max. Haar vader zette haar bovenop dit paard toen ze een jaar of drie was. Helaas werd Max verkocht. Gertrud ging daarom veel naar de buren, die paarden en pony’s hadden, en ze hielp hen met de verzorging ervan. Ook was Gertrud vaak bij de manege in het dorp te vinden.

 

Geen school voor schrijvers

Gertrud wilde leren hoe je schrijver moest worden, maar daar was geen opleiding voor. Daarom ging ze Nederlands studeren, want dat kwam erbij in de buurt. Jammer genoeg vond ze dat niet zo leuk. Ze besloot naar de kunstacademie te gaan. Daar moest ze mee stoppen – ze werd allergisch voor houtstof. Omdat ze nog steeds wilde schrijven, schreef ze een brief aan tijdschrift De Hoefslag. ‘Mag ik voor jullie werken?’ vroeg ze in de brief. Dat mocht, en Gertrud ging heel veel schrijven. Van al haar artikelen werd een boek gemaakt: Het paard, het bit en de ruiter.

 

Van vertalen naar schrijven

Gertrud ging aan het werk voor een uitgeverij en hielp daar heel veel schrijvers met hun boek. Ook vertaalde ze veel verhalen en boeken. Uiteindelijk ging ze zelf boeken schrijven.

 

Meer lezen over Gertrud Jetten? Hier vind je haar website >>>

 

Gertrud was een vaste blogger voor paardenboeken.nl. Bekijk het blogoverzicht >>>

 

Hieronder vind je alle boeken van Gertrud Jetten:

 

Alle boeken van Gertrud Jetten

 

<<< Terug naar alle auteurs en illustratoren

Advertentie