Christine Linneweever (auteur)

 

Christine Linneweever is gek op paarden. Ze is opgegroeid in het Westland, en daar was weinig ruimte om paarden te houden. Vroeger kon ze dus niet zo veel paardrijden. Toch wilde ze graag met paarden werken. Na haar middelbare school besloot ze daarom paardrij-instructeur te worden. Helaas kreeg ze een ongeluk met haar brommer en kon ze de opleiding niet afmaken. Misschien kon ze wel nooit meer paardrijden, zeiden de doktoren…

 

Nooit meer op een paard?

Christine werd geen paardrij-instructeur, maar ging toch met paarden werken (en kan er ook weer op rijden). Ze kreeg zelfs een tijdje twee New Forest pony’s om te verzorgen. Als je het boek Aurea, de wilde pony hebt gelezen, weet je waar die pony’s waren gekocht: op een veiling speciaal voor in reservaten opgegroeide pony’s en vee. Zo’n veiling heet een Beaulieuroad-veiling. Christine vond het heel leuk om voor de pony’s te zorgen en ze deed het jarenlang.

 

Paardenjournalist

In De Paardenkrant zag Christine Linneweever een oproep staan: redacteur/journalist gezocht! Dat leek haar een echte droombaan! Nu werkt ze alweer achttien jaar bij De Paardenkrant en heeft ze over alles geschreven dat met paarden te maken heeft. Ook heeft ze beroemde mensen in de paardenwereld geïnterviewd, zoals Anky van Grunsven en Jeroen Dubbeldam.

 

Toch nog eigen paarden

Christine woont samen met haar man en twee kinderen (Jesse en Joyce) in Winterswijk. Hier hebben ze een boerderij en vier paarden.

 

Paardenboeken schrijven

In 2006 volgde Christine Linneweever een cursus creatief schrijven. In augustus 2007 had ze een heel lang verhaal geschreven: Aurea. Iedereen die haar verhaal las, vond dat ze het op moest sturen naar een uitgeverij. Dat deed ze. Uitgeverij Kluitman vond het zo goed, dat ze er een boek van wilden maken. Dat werd Aurea, de wilde pony.

 

Meer lezen over Christine Linneweever? Ze heeft een eigen website >>>

Christine was een vaste blogger voor paardenboeken.nl. Bekijk het blogoverzicht >>>

 

Hieronder kun je de boeken van Christine bestellen:
Alle boeken van Christine Linneweever

 

<<< Terug naar alle auteurs en illustratoren

Advertentie

29 reacties op “Christine Linneweever (auteur)

Je kunt nu geen reactie plaatsen.