[Blog Christine] Best een drukke zomer

Ik had het nooit gedacht, maar alles bij elkaar heb ik best een drukke zomer. Na het verschijnen van het eerste deel van Villa Dierenparadijs (Een gezellige beestenboel) en het Grote Kluitman paardenverhalenboek ging ik weer flink aan de slag met mijn tweede historische jeugdroman. Daar was ik al een tijd geleden aan begonnen, maar het schrijven daaraan had ik een paar keer onderbroken om aan andere verhalen te werken. 

In de tussentijd had ik namelijk ook een tweede deel van Villa Dierenparadijs (Dieren in nood) en een nieuw deel voor de Gouden Paardenserie geschreven. Beide boeken komen binnenkort uit.

 

 

Het boek in de Gouden Paardenserie heet ‘De liefde van Luna’ en komt over een paar dagen in de boekhandels. Het verhaal gaat deze keer over een bruine NRPS-merrie, die door haar fokker wordt verkocht en bij een handelaar terecht komt. Die wil merrie Luna alleen maar heel snel zadelmak maken en haar dan met een mooie winst weer verkopen. Het zadelmak maken gebeurt echter met zoveel geweld en met zo weinig respect voor de pony, dat Luna enorm angstig wordt op het moment dat iemand op haar rug stapt. Dat levert vervolgens bij haar nieuwe, goedwillende baasje Sterre de nodige problemen op. 

Dieren in nood! 

In het nieuwe boek in de serie Villa Dierenparadijs, Dieren in Nood!, gaat de tweeling Merel en Mees mee naar de oma van een klasgenootje. Die oma heeft een zwarte labrador, maar als zij haar heup breekt, is er niemand die voor de hond kan zorgen. De hond wordt daarom door een buurman ingezet als waakhond bij een autosloperij en dan gebeurt er van alles. Merel en Mees zijn daar ongewild getuigen van. Het wordt uiteindelijk heel spannend. Ik vind het in elk geval een heel leuk boek geworden. Zeker ook weer dankzij de prachtige tekeningen van Melanie Broekhoven. Dit boek verschijnt op 4 oktober, dierendag! 

Overigens waren beide boeken al een hele tijd klaar, maar als je een punt zet aan het eind van een manuscript, gebeurt er natuurlijk nog een heleboel met een verhaal voordat het ook een echt boek is. Je krijgt als schrijver vaak nog ideeën van een redacteur om je verhaal nog te verbeteren en als dat klaar is, krijg je nog een eindversie en daarna ook nog een drukproef, die je ook nog moet doorlezen en waarin je eventueel nog veranderingen mag aanbrengen. Dat vraagt natuurlijk ook allemaal nog wat tijd en aandacht.  

Genomineerd 

In de tussentijd gebeurde er ook nog iets anders. ‘Het geheim van de Ravenhorst’, mijn eerste historische jeugdroman, kwam op de leeslijst van de Kinderjury 2019. Daar was ik al heel trots op, want er komen maar 25 boeken op die lijst. Ik was nog trotser toen de senaat van de kinderjury mijn boek nomineerden voor de senaatsprijs! Ook de boeken Code Kattenkruid van Jacques Vriens en De schaduw van de leeuw van Linda Dielemans werden voor die prijs genomineerd. We kwamen met zijn drieën op het podium te staan tijdens de prijsuitreiking in De Boekenberg in Spijkenisse. De prijs ging uiteindelijk naar Linda Dielemans, die een prachtig boek over een dromer in het stenentijdperk heeft geschreven. Ik vond het al geweldig om genomineerd te zijn en met deze geweldige schrijvers op het podium te mogen staan. 

Tweede historische roman 

Tussen de bedrijven door schreef ik dus aan mijn tweede historische verhaal. Dat gaat deze keer helemaal niet over paarden, dus een keer wat anders! Dit verhaal speelt zich af aan het begin van de negentiende eeuw en gaat over een gezin dat in het armste deel van Amsterdam woont. Ze mogen dankzij ‘de maatschappij van Weldadigheid’ verhuizen naar de koloniën in Drenthe. Maar dat valt hen enorm tegen en het drankgebruik van de vader helpt ook niet in positieve zin.

Het gezin raakt daardoor zo in de problemen, dat ze uiteindelijk helemaal niets meer hebben. Ze kunnen niet anders dan in een plaggenhut gaan wonen en turfstekers worden. Ik vind het een heerlijk boek om te schrijven. Dan geniet ik echt elke minuut dat ik er aan werk – en nu is het bijna klaar! Bijna! Ik denk dat ik er nog één hoofdstuk aan toe moet voegen en dan is het verhaal rond.

Ik was net lekker aan het uitwerken naar het eind van het verhaal, toen er heel onverwacht weer iets tussen kwam…

Helaas, ik ga jullie nog niet vertellen wat dat was, want het is nog supergeheim! Maar het is wel zo leuk, dat ik er mijn historische verhaal met plezier voor aan de kant heb geschoven en ermee aan de slag ben gegaan. Ik hoop eind oktober met deze geheime opdracht klaar te zijn en dan het laatste stukje van mijn historische verhaal af te kunnen maken. En dan is de cirkel weer rond, want in november begin ik dan weer aan mijn nieuwe verhaal in de Gouden Paarden-serie. 

Nog meer schrijven

Zo zie je maar weer. Schrijven is ook echt wel een best wel druk beroep, maar wel één waar ik met heel veel plezier mee bezig ben. Nu vragen jullie je natuurlijk af wat die geheime missie is, maar dat mag ik echt nog niet verklappen. Ik hoop dat ik het jullie in de volgende blog kan vertellen. Zo lang moeten jullie er nog maar op wachten!

Meer lezen van Christine? Bekijk haar pagina >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *