[blog Nicolle] Hoofdrol Fritske bij boekpresentatie ‘Red Madelief!’

30 april is de boekpresentatie van het eerste deel van mijn nieuwe serie Project Paard: ‘Red Madelief!’

Special guest op de boekpresentatie op 30 april!

Special guest op de boekpresentatie op 30 april!

 

Van uitgeverij Kluitman kwam de vraag of ik een van mijn pony’s kan meenemen. Een jaar geleden zou ik Leentje opzadelen. Vooral ook omdat Madelief heel veel op haar lijkt. Maar ja, mijn super-haflinger is er niet meer.

 

Fritske!

Shetlander Fritske is er nog wel en onze Frits is gek op aandacht. Hoe meer aaiende handen en hoe meer knuffels, hoe liever hij het heeft. Dus mag Fritske mee naar Oisterwijk. In het centrum zit namelijk een boekwinkel: Boekhandel Oisterwijk. Hier hebben ze een heel gave kinderboekenafdeling. Natuurlijk met veel boeken, maar ook spelletjes, kaarten en allerlei leuke cadeautjes. Op de planken staan altijd Bleshof- en Choco-boeken. En vanaf 30 april dus ook ‘Red Madelief!’. De eerste exemplaren brengt Fritske hoogstpersoonlijk naar Boekhandel Oisterwijk.

Of Fritske naar binnen mag weet ik niet. Hij zou het wel leuk vinden. Op de pensionstal waar hij vroeger stond mocht hij soms mee naar de kantine. Dan was hij er gezellig bij terwijl wij koffie en thee dronken. Bij mij komt hij wel eens in de keuken. Binnen mesten heeft hij nog nooit gedaan. Maar je hoort mij niet zeggen dat hij dat ook nooit zal doen.

 

Fritske & Birgit

Fritske was in die tijd van Birgit en niet van mij. Van haar heeft hij geleerd hoe leuk aandacht kan zijn. Op een open dag mochten kinderen hem verven. Met huidvriendelijke waterverf en hun handen. Hij vond het heerlijk en stond keurig stil.

Je ziet het op deze foto nog een beetje: beschilderde Frits.

Je ziet het op deze foto nog een beetje: beschilderde Frits.

Birgit kwam uit Duitsland en ze ging ook weer terug. Ze nam haar pony’s mee, ook Fritske. Ik was toen al gek op Frits en zei nog: ‘Dat moet je niet doen. Fritske is een Nederlandse pony, hij wil niet naar Duitsland. Je kunt hem beter aan mij geven.’ Natuurlijk nam ze hem toch mee. Dat zou ik ook hebben gedaan als ik haar was.

Een jaar later belde Birgit me op. Ze vroeg of ik Fritske nog steeds wilde! Hij vond het echt niet leuk in Duitsland. Hij had constant diarree, at slecht en werd heel mager.

Ik was intussen verhuisd en ik wilde Fritske heel graag hebben als weidemaatje voor Leentje.

 

Fritske eindelijk bij mij!

Birgit bracht Fritske met een tweepaardstrailer. Om te zorgen dat hij niet ging rondlopen had ze voorin een grote baal stro gelegd. Het leek net of de trailer verder leeg was, zo klein en mager was Fritske.

Hij kwam snel bij, maar helemaal gezond is hij nooit geworden. Dit komt vooral omdat zijn kaak scheef staat. Zijn tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, waardoor hij moeite heeft met kauwen. Minstens één keer per jaar moet de tandarts voor hem komen.

Fritske en tandarts Jan 10

Gelukkig is tandarts Jan dol op shetlanders want Frits vindt dat gedoe in zijn mond helemaal niks gedaan. In het begin van de behandeling staat hij telkens op zijn achterbenen. Jan kan er om lachen. ‘Zo hoef ik niet zo ver te bukken,’ zegt hij dan. ‘Laat hem maar.’ Na een tijdje laat onze Frits weer zien hoe stoer hij is en werkt hij goed mee.

 

30 april 2016: de boekpresentatie

Op 30 april gaan we met de trailer naar het centrum van Oisterwijk, alleen het laatste stukje lopen we. Fritske laat zich graag rijden. Als de klep omlaag is, rent hij altijd meteen de trailer in. Hij hoopt dat het heel druk wordt. Hij wil graag geaaid en geknuffeld worden en je mag ook best iets lekkers voor hem meenemen. Geen suikerklontjes, want die zijn slecht voor zijn tanden. Ook geen appels, want daar krijgt hij diarree van. Wel paardensnoepjes, worteltjes en oud, droog brood.

Als je een boek koopt zet ik er mijn handtekening in. Je kunt ook meteen een handtekening vragen aan Marja Meijer. Zij heeft de supergave illustraties in ‘Red Madelief!’ gemaakt.

Oeps! Ik was zo druk bezig met onze Frits dat ik bijna zou vergeten te vertellen dat Marja ook bij de boekpresentatie zal zijn. Dan geeft ze een cursus paardentekenen. Ze is heel goed, dus je kunt veel van haar leren.

Dus:

  • Wil je Fritske ontmoeten?
  • En wil je als een van de eersten het boek ‘Red Madelief’ hebben met handtekeningen?
  • En wil je net zo leuk paarden leren tekenen als Marja?

Kom dan naar Boekhandel Oisterwijk (Kerkstraat 2) op zaterdag 30 april, om half twee.

Tot dan!

 

Meer lezen over Nicolle? Bekijk haar pagina >>>

 

Advertentie

1 reacties op “[blog Nicolle] Hoofdrol Fritske bij boekpresentatie ‘Red Madelief!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *