[interview] Marjan Tulp

Marjan Tulp is auteur van Leandro en heeft haar eigen website over paarden (en alles wat met paarden te maken heeft). Genoeg reden om daar meer over te weten te komen! Paardenboeken.nl stelde Marjan zes vragen.

Marjan Tulp houdt van dieren - en van paarden!

Marjan Tulp houdt van dieren – en van paarden!

 

1. Hoe ben je begonnen met paardvisie.nl?

Ik schrijf sinds mijn studietijd over paarden en paardensport. Het begon met Paard&Sport, Bit en de Hoefslag. Ik was op een gegeven moment hoofdredacteur van Bit, Horses.nl en Dressuur. Sinds 2013 ben ik zelfstandig. Ik schrijf weer voor diverse paardenbladen, zoals Cap en Hoefslag. Toen ik op een gegeven moment een blog schreef over ‘de minderwaardige recreatieruiter‘ had ik 17.000 mensen op mijn persoonlijke website, in één week. Toen besloot ik Paardvisie te beginnen. De website gaat vooral over gezondheid, wetenschap en training van paarden.

 

2. Wat zijn voor jou de drie belangrijkste tips voor paardenliefhebbers?

  1. Kijk naar je paard en luiser naar wat hij je wil vertellen over zichzelf.
  2. Neem les en kijk goed om je heen wat andere mensen met hun paard of pony doen. Misschien kun je er iets van leren!
  3. Doe vooral leuke dingen met je paard. Laat hem lekker grazen en ga er in het gras bij zitten met een colaatje. Kijk hoe hij ervan geniet en droom lekker weg in de zon!

 

3. Als je moest kiezen: welke artikelen van paardvisie moet je dan zéker hebben gelezen?

Een mama voor moederloze veulensWat paarden denken, en nog een grappige: 300 dollar boete voor rijden op een lelijk paard.

Dit is Marjan samen met haar paard Merlijn. Merlijn is 22 en ze heeft hem ook al 22 jaar!

Dit is Marjan samen met haar paard Merlijn. Merlijn is 22 en ze heeft hem ook al 22 jaar!

 

4. Wat zijn je plannen voor paardvisie.nl?

Gewoon lekker doorgroeien!

 

5. Je hebt ook een paardenboek geschreven. Wat kun je ons hierover vertellen?

Ik schrijf niet per se paardenboeken, ik schrijf boeken en de eerste ging over een paard: Leandro. Leandro is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik heb samen met Monya Spijkhoven (gedragstrainer) en Mariëlle Kamphorst (osteopaat) eens een zielig paard gekocht. Ik schreef er over in Bit, Monya trainde hem, en Mariëlle behandelde hem. We volgenden hem in Bit. Op dit gegeven is Leandro gebaseerd.

 

Leuk om te weten: Marjan schrijft nu aan een boek over een teckel en een uil.

 

6. Wat is je favoriete paardenboek?

Alle boeken over De Zwarte Hengst, maar ik vond Seabuiscuit ook erg leuk.

 

Meer lezen van Marjan Tulp? Je kunt blogs lezen op paardvisie.nl of naar de pagina over haar boek Leandro.

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *