[blog Nicolle] Valentijn

Dit blog staat online op Valentijn; de dag waarop je extra aandacht besteedt aan je grote liefde. Dat geeft problemen: ik hou van heel veel mensen en dieren. Van mijn man Joost, mijn kinderen en kleindochter. Van mijn paardjes Leentje, Jorrin en Fritske. Van hond Freek en poes Tessie. En niet te vergeten van een paar goede vrienden, nog meer familie, de ontzettend leuke zoon van een vriendin en ga zo maar door. Als ik aan allemaal extra aandacht moet besteden heb ik aan één dag niet genoeg. Er eentje uitkiezen kan ik ook niet. Ik vind Valentijnsdag vieren een rare gewoonte en weet niet hoe ik eraan mee moet doen.

Angel is verliefd op Levi 8

 

Dus ga ik die dag op bezoek bij…Valentijn. Om precies te zijn: mijn neefje Valentijn. Hij woont niet zo dichtbij, dus erg vaak zie ik hem niet. Dat is best jammer, want wij hebben dezelfde hobby: paarden!

 

Valentijn en Fritske

Fritske na een poets-, knuffel- versierbeurt 8Valentijn rijdt op een manege bij hem in de buurt, maar zijn eerste ritjes heeft hij gemaakt op Leentje. Mijn superhaf is geweldig met kleine kinderen. Als ze op haar rug zitten loopt ze heel rustig. Iets lekkers pakt ze voorzichtig aan met haar lippen en ze staat doodstil bij het borstelen. Op zo’n paard moet je wel verliefd worden, toch?

Ook borstelen en wandelen vindt mijn neefje leuk. Zolang hij bij mij is, is Fritske zijn pony. Valentijn borstelt Fritske, wandelt met hem en laat hem grazen. Daar genieten ze allebei van.

Precies toen Valentijn in groep vier zat, kwam ‘Choco het mini paardje’ uit. Het AVI M4 niveau sloot keurig aan op zijn leesvaardigheid. Natuurlijk heeft hij het van mij cadeau gekregen.

 

Hoewel de meeste lezers van paardenboeken meisjes zijn, zijn er ook best veel jongens die graag Choco en De Bleshof lezen (zie ook Gertrud Jetten haar blog). Ik was een keer op bezoek in een klas waar alle jongens de Bleshof kenden. De groep was niet zo groot en er zaten ongeveer acht jongens in. Ze vonden vooral ‘Alles voor mijn paard’ leuk, want daarin speelt Alexander een hoofdrol. Die jongens waren paardengek, omdat één van hen op een manege woonde. Daar gingen ze allemaal graag spelen.

Alexander en zijn zieke paard Isobel

Alexander en zijn zieke paard Isobel

Terwijl ik dit schrijf, vraag ik me af wat Angel zou doen met Valentijnsdag. Angel is dertien en de hoofdpersoon uit de nieuwe serie ‘Project Paard’. Ze is verliefd op Levi, een knappe jongen die net op de manege is komen rijden. Ik denk dat ze een Valentijnskaart zou maken. Eén met een foto van haar lievelingspony Madelief erop, zodat hij zou raden dat de kaart van haar komt. Die kaart stopt ze stiekem in zijn tas… En dan maar hopen dat Levi het snapt.

Als de boodschap niet overkomt heeft Angel altijd de paarden nog. Een paard snapt immers alles en laat je nooit in de steek!

 

Meer lezen van Nicolle? Klik dan hier >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *