Interview Jesse Drent en Annemarie Dragt

Speciaal voor Paardenboeken.nl beantwoordden Jesse Drent en Annemarie Dragt alle vragen die we hadden over Passie voor paarden. Benieuwd wat ze hierover te zeggen hebben? Lees dan snel verder voor het unieke dubbelinterview!

opeenrij

 

Interview: 5 vragen aan Jesse Drent

1. Gefeliciteerd met je eerste boek! Passie voor paarden ligt nu al een paar maanden in de winkels. Wat voor reacties krijg je erop?

“Ik krijg veel positieve reacties, dat is heel bijzonder. Sommigen lezen het boek iedere keer opnieuw omdat het zo mooi vinden.”

 

2. Wat vind je het leukste compliment dat je kreeg voor het boek?
“Er zijn zo veel mooie dingen gezegd! Er was een reactie van iemand die me echt is bijgebleven, omdat ze precies begrijpt wat ik bedoel. Ze schreef in een online beoordeling: ‘Iedereen bij mij op de manege is bezig met het presteren van je paard, daar word je vanzelf in meegesleurd, maar dit boek zet je serieus op totaal andere gedachten! Dat is zo’n fantastisch gevoel, dat mij dat anders laat denken!”

Dat is precies de reden waarom ik dit boek heb geschreven en het is supertof dat mijn boodschap zo goed overkomt. Daar ben ik echt trots op.”

Jesse Drent met zijn boek.

Jesse Drent met zijn boek.

 

3. Je schreef het boek niet alleen: Annemarie Dragt hielp je. Hoe ging dat precies?
“Ik praatte en Annemarie schreef. Annemarie heeft me een paar keer geïnterviewd. Daarna heb ik de tekst steeds doorgelezen en opmerkingen met haar besproken, we hebben geskypet en heel veel gewhatsappt. Tot het uiteindelijk klaar was en we allebei tevreden waren.

Ik vond de samenwerking met Annemarie echt super. Ik weet niets van de boekenwereld, maar ze heeft me geweldig geholpen.”

 

4. Je doet de opleiding Paardenhouderij Management. Lezen je klasgenoten of docenten ook in je boek?

“Mijn opleiding heb ik in mei voltooid. De docenten van school zijn heel enthousiast over mijn succes en ze willen me altijd helpen en ondersteunen. Tijdens het Horse Event heb ik mijn boek ook in de Groenhorst Barneveld-ring gepresenteerd en ik mocht het in hun stand verkopen.”

 

5. Wat wil je in de toekomst nog bereiken?

“Ik wil verder groeien. Ik hoop nog veel mensen en paarden te mogen helpen. Daarnaast wil ik ook zelf blijven leren. Van instructeurs maar zeker ook van paarden. En heel misschien zal ik in de toekomst iets van mezelf hebben waar ik met mijn paarden kan wonen. Je mag altijd dromen, toch?”

metpaard

 

Interview: 5 vragen aan Annemarie Dragt

1. Gefeliciteerd met Passie voor paarden! Wat is jouw rol geweest in het schrijven van het boek?
“Ik heb enorm veel informatie van Jesse gehad. Hij heeft me meegenomen naar de stal waar Andorra en Macho staan, en laten zien wat zijn paarden allemaal kunnen. Andorra wilde die dag niet gaan liggen en ik vond het geweldig hoe Jesse daarop reageerde: heel laconiek en totaal niet gestrest. Echt zo van: nou ja, volgende keer beter. Ik vond dat heel bijzonder.

Jesse kan heel goed onder woorden brengen wat zijn ideeën zijn. Ik hoefde alleen maar af en toe een vraag te stellen en dan achteraf alles in een logische volgorde te zetten. We hebben het boek in vrij korte tijd gemaakt, en in die periode hebben we er samen heel intensief aan gewerkt.”

Op deze foto staat Annemarie Dragt helemaal links.

Op deze foto staat Annemarie Dragt helemaal links.

 

2. Wat zijn je favoriete hoofdstukken uit het boek?
“Ik vind het prachtig dat Jesse vertelt hoe het met zijn eigen paarden is gegaan. Dat ging heus niet allemaal in één keer goed. Hij is met hen tegen flinke problemen aan gelopen. Maar hij is daar op een andere manier mee omgegaan dan de meeste mensen zouden doen. Hij is niet boos geworden, hij heeft het niet opgegeven, maar hij ging nadenken wat hij anders kon doen, zodat zijn paarden hem beter zouden begrijpen. Op die manier heeft hij de band met hen opgebouwd die ze nu hebben. Ik vind dat heel bijzonder.

Hoofdstuk 7 ‘Omgaan met paarden’ is ook mooi. Daarin beschrijft Jesse wat zijn visie is; hij legt uit hoe je op een positieve manier met je paard kunt omgaan en hoe je kunt zorgen dat de band steeds sterker wordt. Dat hoofdstuk is echt een eye-opener.”

 

3. Wil je nog meer schrijven met Jesse? Zo ja, wat dan?

“Ja, dat wil ik zeker! Ik heb zelf zo veel geleerd van dit boek. We hebben al afgesproken dat we volgend jaar weer een boek gaan maken, deze keer samen met Eva Roemaat. Het komt in september 2016 uit en het wordt een handboek voor de vrijheidsdressuur. Met natuurlijk wel de nadruk op de methode van Jesse en Eva om op een vriendelijke en positieve manier met paarden om te gaan. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in!”

 

Heb jij het boek al gelezen? Houd de website in de gaten – binnenkort verloten we een exemplaar!

Advertentie

Reactie op “Interview Jesse Drent en Annemarie Dragt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *