Dian schrijft paardenboeken voor het goede doel!

Dian van der Veer is leerlingbegeleider en schrijft boeken over paarden. Dat doet ze niet omdat ze daar geld mee wil verdienen, maar omdat ze graag kinderen wil helpen. Paardenboeken.nl interviewde haar over hoe ze daar zo op kwam – en voor welk goed doel ze schrijft. 

Dian van der Veer

Welk boek heb je geschreven?

Mijn allereerste kinderboek ‘Salvadors gevoel voor paarden’ gaat over een Spaanse jongen. Deze jongen, Salvador, communiceert met paarden. Via gedachten probeert hij een wilde hengst, Travor, te kalmeren. Het boek  gaat niet alleen maar over paarden. Willemijn, een negenjarig meisje, zet een actie op touw voor arme kinderen. Tussen Salvador en Willemijn ontstaat een bijzondere vriendschap.

 

Hoe ben je begonnen met schrijven?

Nadat ik een paar hoofdstukken had geschreven, las ik deze voor in ‘mijn klas’. De kinderen reageerden erg enthousiast (inclusief applaus 🙂 ). Omdat ik van die positieve reacties kreeg, besloot ik om verder te schrijven. Zo werd het een heel verhaal. Een vriendin spoorde mij aan om dit verhaal op te sturen naar een uitgeverij.

 

Dat was vast heel spannend…

Ja! En gelukkig heb ik haar advies opgevolgd, want de uitgeverij stuurde me al snel een berichtje terug. Ze wilden mijn boek gaan uitgeven!

 

Hoe kom je erop om met je boeken een goed doel te steunen?

Omdat mijn hart uitgaat naar kinderen in oorlogsgebieden doneer ik de royalty´s van mijn kinderboeken aan War Child. Deze organisatie helpt door kinderen te beschermen tegen geweld. Ze bieden psychosociale hulp en onderwijs. War Child maakt een blijvend verschil.

Kinderen horen gewoonweg niet thuis in oorlog! Nooit!

Ik vind het een eer dat ik in samenwerking met War Child mijn kinderboeken mag koppelen aan hen. Het is niet erg om zelf niets aan mijn boeken te verdienen. Wij hebben het in Nederland zo goed. We hebben eten en drinken, onderdak en hier is vrijheid! Dit alles gun ik alle kinderen over de hele wereld.

 

Hoe kunnen mensen je helpen?

Door mijn boeken te kopen! Mijn kinderboeken ‘Salvdors gevoel voor paarden’, ‘Salvadors gevoel voor dolfijnen’ en ‘Salvadors gevoel voor arenden’ , zijn verkrijgbaar via alle internetboekhandels zoals bol.com en via mijn eigen website: www.Dianvanderveer.nl.

Via mijn actiepagina www.Warchild.nl/actie/red-elk-kind probeer ik ook geld in te zamelen voor deze organisatie. Momenteel werk ik aan mijn vierde kinderboek. Dit boek gaat weer over paarden!

 

Wat heb je zelf met paarden?

Ik vond het zelf altijd geweldig om te paardrijden. Doordat ik een vorm van reuma heb, gaat dit niet meer. Nu vind ik het heerlijk om over deze mooie, bijzondere dieren te kunnen schrijven.

 

Heb je nog een laatste boodschap voor wie dit leest?

Ik wens iedereen een zorgeloze kindertijd/jeugd toe!

 

Lees hier meer over Salvadors gevoel voor paarden >>>

 

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *