[Dagboek Gertrud] Een titel voor Kareltje

Als je vaker in dit Dagboek leest, weet je dat het vinden van een leuke titel behoorlijk lastig kan zijn. En zeker voor de boeken van manege De Zonnehoeve! Deze titels willen we kort houden en het is fijn als de titel een beetje lijkt op de andere titels.

We hebben al een stoere pony, een dappere pony, een wilde pony, een springpony, een lievelingspony, een trouwe pony en een superpony. Nu is het lastige dat veel pony’s lief, dapper, stoer, wild, trouw en supergoed zijn en je kunt een titel niet twee keer gebruiken.

Dus dat is een heel gepuzzel! Behalve bij de nieuwste Zonnehoeve. Voor dit boek hebben we al een titel voordat de tekst er is. Hoe het boek gaat heten? De snelle pony. Want als er iemand snel is, is het Kareltje wel!

 

 

13 februari 2017 – Kareltje

Kareltje is de hoofdpersoon van het allernieuwste deel van manege De Zonnehoeve. Dit deel is zo nieuw dat het nog niet eens geschreven is! Het zit nog in mijn hoofd. En een klein beetje in mijn computer. Ik heb namelijk al wat aantekeningen gemaakt over Kareltje.

En over Nina, zijn meisje.

Kareltje is een appaloosa shetlander. Hij is ondeugend, grappig, slim en héél erg snel! Dat komt goed uit, want hij woont bij een renstal. Dat is een stal waar renpaarden getraind worden. Kareltje wil ook meedoen aan races, maar de volbloeds lachen hem uit.

Wacht maar af, denkt Kareltje. Ik zal jullie eens een poepie laten ruiken! En dat doet hij.

 

 

Lees ook de dagboekfragmenten van 11 februari over Odin en het verkeersexamen op 2 februari!

Direct naar het dagboek van Gertrud >>> 

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *