[Dagboek Gertrud]

We lezen weer mee in het dagboek van Gertrud Jetten… met behalve paarden dit keer ook roofvogels!

 

8 april 2017 – Equiday!

Een paar dagen geleden was ik op Equiday. Dit is een heel leuk paardenevenement met demonstraties, lezingen en heel veel leuke kraampjes. In een van die kraampjes stond ik!

In de kraam van Media Boek Service om precies te zijn. Dat is een boekhandel met alleen maar boeken over dieren. Er kwamen weer heel veel leuke kinderen aan mijn stand. Twee meisjes vertelden dat ze zich al weken afvroegen waar de nieuwe Zonnhoeve over zou gaan.

Een Haflinger? Een Tinker? Een Fjord was ook leuk. En die is het! Want De superpony gaat over dikke fjord Odin. Een Haflinger had ik nog niet in gedachten, maar nu wel. Ik zie een kleine merrie voor me met een bles en grote, donkere ogen. Misschien heet ze wel Heidi.

Het volgende evenment waar ik ben is het Horse Event in september. Dan zijn ook de nieuwe Zonnehoeve omnibus uit en het volgende deel van Droompaarden: Een vriend voor het leven.

 

3 april 2017 – Blind typen

Toen ik twaalf was heb ik een cursus gdaan om met tien vingers te kunnen typen. In die tijd had je nog ouderwetse typemachines en geen computer. Ik had er eerst helemaal geen zin in, omdat ik dacht dat ik dan secretaresse moest worden. En als ik iets niet wilde was het dat wel!

Inmiddels heb ik al bijna 40 jaar ontzettend veel plezier van die cursus. Als ik schrijf, doe ik vaak mijn ogen dicht zodat ik me helemaal kan concentreren op mijn verhaal. Een ander voordeel is dat ik met tien vingers veel sneller kunt typen dan met twee.

Maar soms gaat het té snel. Dan typ ik iets dat ik later totaal niet meer begrijp! Dan staat er bijvoorbeeld:
Ttywl mij hey, xivvhe N;sh/ Dpeiw heehy har sl fshrn mrerherd snfrtd ovey!

En dan bedoel ik eigenlijk dit:
‘Vertel mij wat,’ zuchtte Noga. ‘Sofie heeft het al dagen nergens anders over!’

Gelukkig kom ik er meestal wel uit. Meestal! Soms weet ik het echt niet meer en moet ik iets anders verzinnen.

 

30 maart 2017 – Met Bit naar de Efteling!

Vandaag was ik voor het paardentijdschrift Bit in de Efteling. Ik was daar om geinterviewd te worden, samen met mijn collega schrijfsters Christine Linneweever (Gouden Paarden) en Nicolle Christiaanse (De Bleshof). Er zijn wel honderd foto’s van ons gemaakt in de draaimolen. Op een paard, in een slee, tussen een paard…

Ik ben heel benieuwd hoe het zal worden! Het tijdschrift komt uit in mei.

 

26 maart 2017 – Roofvogelworkshop

Gisteren heb ik meegedaan aan een roofvogelworkshop. Er was heel veel uitleg over de verschillende roofvogels en de training, we hebben roofvogels zien vliegen en mochten ze toen zelf op onze arm houden en ze laten vliegen.

Ik ben al jaren …

 

Verder lezen? Ga naar het dagboek van Gertrud op haar website >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *