[Dagboek Gertrud] Een nieuw idee…

In dit dagboek van Gertrud vertrekt ‘haar’ Kareltje naar China, schrijft Gertrud enthousiast aan Sunna en… krijgt ze opeens een heel nieuw idee!

Afbeelding uit De snelle pony.

 

28 oktober 2017 – Flikka en het halster

Met Flikka gaat het heel goed! Ik geloof dat ze blij is dat de zomer weer voorbij is. Ze heeft niet gauw last van de warmte, maar wel van alle insecten! Flikka woont op een prachtige plek vlakbij het bos, maar dat betekent ook veel muggen, vliegen en dazen.

Wandelen vindt ze nog steeds erg leuk. Helaas (helaas voor mij…) is ze een stuk frisser sinds het weer kouder is… Dat betekent dat ze af en toe steigert, rondjes rent, ontploft bij het miste of geringste, bokt, springt etc. Ook wil ze weer flink hard doorlopen. Erg vermoeiend dus… Maar wel fijn dat het zo goed met haar gaat.

Pasgeleden had ik haar halster alvast buiten opgehangen terwijl ik doorging met uitmesten. Flikka liep ernaartoe en bleef stilstaan bij het halster. Odnertussen keek ze me aan met een blik van: Kom je nou? Of: ik sta al klaar hoor! Ik moest er erg om lachen.

Gisteren was het slecht weer en twijfelde ik of ik wel op stap wilde gaan. Ik hing het halster buiten op en ging bij de paaren staan. Flikka liep naar het halster toe en probeerde haar neus erin te duwen. Dus toen kon ik niks anders dan haar het halster aandoen en gaan wandelen…

 

 

15 november 2017 – Sunna is bijna af

Zoals ik een tijdje geleden al schreef, ben ik bezig met een nieuwe Zonnehoeve over Sunna. Sunna is het meest eigenwijze, nieuwsgierige, dappere en slimme veulen dat er is. Maar ze is ook heel schattig en kwetsbaar.

Ik ben nu bezig met hoofstuk 8 en 9 en dat is altijd een beetje verdrietig. Verdrietig omdat het boek dan bijna af is en ik afscheid moet nemen van alle mensen en dieren waarmee ik maandenlang heb opgetrokken.

Dat wil ik helemaal niet, want Sunna is zo leuk! En zo speciaal!

Maar er is niks aan te doen, want tegelijkertijd wil ik het boek afmaken zodat Ina de tekeningen kan maken en jullie het kunnen lezen.

Dus dat is wat ik ga doen…

 

28 november 2017 – Een nieuw idee

Ik was het boek voor Sunna al gaan schrijven zodat ik alle tijd zou hebben om een nieuwe roman te schrijven voor oudere kinderen en volwassenen. Ik was er al een tijdje mee bezig en had er echt zin in.

Had ja.

Want toen Sunna af was, wilde ik liever een heel ander boek schrijven. Een gek, spannend, grappig en vrolijk boek waarin rare dingen gebeuren.

Afgelopen zondag had ik opeens een geweldig idee! Maandag heb ik het voorgesteld aan Annemarie, mijn redacteur bij Kluitman. Zij was meteen enthousiast en Mariska (de uitgever) ook.

Sindsdien ben ik hard aan het werk! Soms zit ik hardop te lachen achter mijn computer.

Het boek gaat over… Nee, ik verklap niet waar het over gaat. Nog even wachten!

 

 

2 december 2017 – Snelle Kareltje

Vandaag is Kareltje naar China vertrokken. Kareltje is de hoofdpersoon van ‘De snelle pony‘ dat in maart 2018 uitkomt. Kareltje is vertrokken met de computer en komt aan met de boot…

Ingewikkeld? Valt wel mee. Mijn tekst en de tekeningen van Ina zijn bij uitgeverij Kluitman samen gebracht tot een geheel. Marieke Brakkee zorgt ervoor dat alles klopt en dat het er mooi uitziet. Dat doet ze op de computer. Via de mail gaat het naar China. Daar wordt het dan gedrukt.

Als ze klaar zijn, gaan er 5000 snelle pony’s met de boot naar Nederland. Dat gaat niet zo heel snel trouwens: de boot doet er minstens drie maanden over.

 

 

Als de boeken klaar zijn, worden er alvast een paar exemplaren met het vliegtuig gestuurd. Die heten ‘vooruitexemplaren’. Als ik geluk heb, krijg ik er een.

Maar eigenlijk zijn ze voor de mensen van Kluitman. Die kunnen de boeken laten zien aan boekwinkels, zodat zij Kareltje willen gaan verkopen.

Ook al weet ik hoe ‘De snelle pony’ eruit gaat zien, toch is het in het echt weer anders. Ik verheug me er al op!

 

Meer lezen van Gertrud? Bekijk haar pagina >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *