[blog Christine] Met een goed gevoel terugblikken op 2017

Ik vroeg net aan mijn dochter waar ik de blog van deze maand over kon laten gaan en zij antwoordde daarop dat het eigenlijk over het afgelopen jaar zou moeten gaan. Daar dacht ik even over na en zei toen tegen haar dat het dit jaar eigenlijk best een goed idee was. En dat is een unicum. Afgelopen jaren was het namelijk aan het eind van het jaar helemaal niet zo leuk om terug te kijken. Maar dit jaar is het anders, want terugkijken op 2017 geeft best een goed gevoel.

 

Tuurlijk er zaten wel een paar ruwe randjes aan. Mijn paard ging eindelijk zo lekker lopen en toen ging hij hoesten en kwam daar maar niet vanaf. Het lijkt nu eindelijk weer iets beter, maar om hem de kans te geven echt te genezen, ben ik helemaal gestopt met rijden. Hij heeft daarom nu een enorme dikke wintervacht, want ik heb hem ook niet onder dek gezet. Hij loopt elke dag in de wei en ik hoop nu maar dat hij binnenkort echt helemaal genezen is. Dan pak ik in het voorjaar de draad weer op.

 

Zelfstandig

Maar 2017 was voor mij toch vooral een jaar met heel veel leuke kanten. Op het persoonlijke vlak was het heerlijk dat mijn dochter haar havo-diploma haalde, mijn zoon geslaagd is voor zijn propedeuse en mijn man een heel andere weg in sloeg waar het om zijn werk ging en hij het daarin goed naar zijn zin heeft. Voor mijzelf was het het eerste jaar dat ik helemaal zelfstandig was. Geen baas meer om voor te werken, maar alleen de opdrachten doen die ik zelf accepteerde.

Dat zorgde ervoor dat ik in het afgelopen jaar een groot aantal artikelen mocht schrijven en min of meer bij toeval gingen die allemaal over paarden en paardensport. Voor Bit schreef ik een superleuke serie waarin steeds twee rassen met elkaar werden vergeleken. En daarnaast ook nog artikelen over andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld over de Berenklauw, het gebruik van uitrijdekens en over stijgbeugels. En ook voor andere bladen, zoals De Paardenkrant, Mensport, Phryso, Dressuur Magazine, schreef ik artikelen over allerlei onderwerpen.

En ik vond het super leuk. Veel leuker dan ik had gedacht. Want de afgelopen acht jaar had ik helemaal geen artikelen meer geschreven. In die jaren was ik actief als eindredacteur en paste ik alleen maar alle artikelen die andere hadden geschreven aan aan de bladformules van verschillende bladen. En dat terwijl ik mijn loopbaan in de journalistiek was begonnen als redacteur. Jarenlang deed ik niets anders dan verslagen, achtergrondverhalen en interviews schrijven. Ik was bijna vergeten hoe leuk ik het vond om dat te doen, maar nu weet ik het weer.

 

Kinderboeken

Ik heb het afgelopen jaar ook heel veel lol gehad met het schrijven van kinderboeken. Natuurlijk was het mooi dat met ‘De heimwee van Faxi’ mijn tiende boek in de Gouden Paarden-serie verscheen. Maar ik heb ook heel veel plezier gehad in het schrijven van mijn allereerste historische jeugdroman. En in de research die ik daarvoor moest doen. En natuurlijk fantastisch dat Kluitman het boek ook wilde uitgeven. Ik kan bijna niet meer wachten tot het zover is. Het is net debuteren, zo spannend vind ik het. Daarnaast heb ik ook een verhaal geschreven voor nog jongere kinderen, maar daar wil ik nog niet zoveel over kwijt. Het ligt bij de uitgever, maar eerst maar eens afwachten wat zij er van vinden.

 

2018

Qua schrijven was 2017 dus een prachtig jaar en ik hoop dat komend jaar dat ook wordt. Als het gaat om het schrijven van artikelen hoop ik dat ik ook in 2018 voor de diverse paardenbladen artikelen mag schrijven. En het zou ook mooi zijn als ik voor een paar niet-paardenbladen opdrachten krijg, want ik kan ook over allerlei andere onderwerpen artikelen maken.

Waar het gaat om het schrijven van kinderboeken komt er in elk geval weer een nieuw boek in de Gouden Paarden-serie, want dat ben ik op dit moment al druk aan het schrijven. Waar het over gaat, verklap ik nog niet, maar het wordt wel weer een geweldig verhaal. Of er ook nog een ander boek komt, weet ik nog niet. We zien wel wat 2018 ons brengt, maar ik hoop dat het net zo’n goed jaar wordt als 2017. En dat wens ik ook jullie toe, een geweldig en gezond 2018!

 

Meer lezen over Christine? Bekijk haar pagina >>>

Zin in 2018? Christine blijft schrijven voor paardenboeken.nl, vanaf januari eens per twee maanden!

Advertentie

3 reacties op “[blog Christine] Met een goed gevoel terugblikken op 2017

 • 7 maart 2018 om 13:59
  Permalink

  ik vind je boeken geweldig maar heb ze nog niet allemaal gelezen. dat moet ik zeker doen! ik kijk uit naar hat nieuwe boek!

  Beantwoorden
 • 21 februari 2018 om 15:31
  Permalink

  ik maak een boekbeschrijving en mijn doek is De heimwee van Faxi.
  sommige stuken zijn zielig en ander mooier dan ooit.
  ik heb ze ook 4 keer of zo gelezen.
  ik heb ook een eigen pony die heet Olivia.

  love jou

  Beantwoorden
 • 12 januari 2018 om 09:13
  Permalink

  hoi christine ik wil je heel graag je ontmoeten en ik ben fan van je boeken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *