[Dagboek Gertrud] Complimenten, nieuwe boeken en Equiday

Gertrud schrijft af en toe in haar dagboek en wij mogen meelezen… de afgelopen maanden maakte ze heel wat mee! Zo ging ze naar de Equiday, had ze het zwaar met schrijven, en werkte ze aan een boek over Lottie. Voor wie Lottie nog niet kent: zij is een meisje dat in een pony verandert…

Deze mooie foto maakte Gertrud op 2 mei.

 

 

 

11 april 2018 – Herdrukken!

Vanaf half mei zijn alle delen van manege De Zonnehoeve weer verkrijgbaar!

De eerste delen waren vorig jaar tijdelijk uit de handel, maar nu zijn De stoere pony, Pony van goud, De springpony, De trouwe pony en De dappere pony onderweg met de boot vanuit China.

Pony met pit (het derde deel, over shetlander Romario) was er nog, dus die hoefde niet herdrukt te worden.

Het nieuwste boek uit de serie komt er in mei aan: De snelle pony.

 

17 april 2018 – Equiday!

Afgelopen zaterdag was ik weer op Equiday in Ermelo. Equiday is een heel leuk paardenevenement met veel aardige kinderen, leuke standjes en interessante lezingen en demonstraties.

Ik heb alleen de aardige kinderen en hun ouders gezien. Die kwamen namelijk allemaal naar mijn stand om boeken te kopen, met mij te praten en samen op de foto te gaan.

Ik vond het verschrikkelijk leuk om van kinderen te horen dat ze beeldjes hadden gekocht en er al heel wat keren naar gekeken hadden zonder dat ze in een andere wereld terecht komen. Ik probeer het ook weleens, maar het is mij ook nog nooit gelukt! Dat overkomt alleen Emma.

Op Equiday waren er zoveel kinderen met bijzondere namen dat ik een briefje vol had. Ik schrijf een bijzondere naam namelijk eerst op voordat ik het boek signeer, want ik wil niet de verkeerde naam in het boek zetten!

Deze namen stonden er op mijn lijstje: Jazzlyn, Cheyenne, Jeslyn, Yoëlla, Jaylin, Jaylen, Chaline, Ailey, Gwynne, Charly, Sharmaine en Bracha.

Aan het einde van zo’n dag ben ik doodmoe maar ook heel blij. Het is altijd weer superleuk om jullie te leren kennen!

 

Over Lottie en andere boeken

Binnenkort verschijnt Het paard uit de wildernis. Dit is het achtste deel uit Droompaarden. In dit boek komt Emma terecht in Amerika, in de staat Nevada. Daar doet ze mee aan een wedstrijd mustangs temmen… Misschien komt er in het najaar nog een boek van mij uit. Het is een heerlijk bizar en komisch boek over een meisje dat in een pony verandert.

Dus daar ga ik binnenkort aan beginnen! Het boek gaat over een meisje waarvan de pony heel ziek wordt. Ik heb het idee al langer in mijn hoofd, maar had tot nog toe geen tijd om het goed uit te werken. Het miesje heeft al drie namen gehad, net als de pony. Maar inmiddels ben ik eruit: de pony heet Nissa en het meisje Robin. Pff… Nu dat boek nog schrijven.

Meer eerst: Lottie! Lottie is een meisje dat op een dag opeens in een pony verandert. Ik had het manuscript een paar maanden geleden ingeleverd, maar nog niet gehoord wat mijn redacteur ervan vond. Gisteren heb ik haar gesproken.

Gelukkig vindt ze het geweldig! Ze vertelde dat ze zo in het boek zat dat het gebouw in had kunnen storten zonder dat ze het merkte. Dat is echt een fantastisch compliment!

Maar een redacteur is geen redacteur zonder opmerkingen, dus die had ze ook. Hele goede opmerkingen om het boek nóg leuker te maken. Je snapt het al… Dit is waar ik de komende weken aan ga werken. We willen het boek namelijk begin september af hebben, zodat het klaar is met het Horse Event.

Hard doorwerken dus! Maar dat is helemaal niet erg want dit boek is echt ontzettend leuk!

 

Update!

Wie regelmatig in dit Dagboek leest, weet dat ik druk bezig ben met Lottie, een meisje dat in een pony verandert. Mijn redacteur heeft het boek gelezen en had nog een paar hele goede op- en aanmerkingen. Die heb ik verwerkt en er nog hoofdstukken bij geschreven. Nu is de tekst écht bijna af!

En als een tekst bijna af is en het boek in een paar maanden naar de drukker mag, is het tijd voor tekeningen! Normaal gesproken maakt Ina Hallemans die, maar ze had geen tijd… Wie dan?!

We hadden geen idee. Ik ben gaan zoeken op internet en ontdekte hele grappige en leuke tekeningen van Dorith Graef. Zij is geloof ik net zo’n paardengek als Ina en ik en haar tekeningen passen perfect bij het komische boek over Lottie!

Gelukkig heeft ze tijd. En zin. Dus nu is zij druk bezig en grinnik ik elke keer als ik weer schetsen binnen krijg. Wat heb ik toch een ontzettend leuk werk!

 

2 mei 2018 – Schrijven is…

Rondhangen, twijfelen, schrappen, eindeloos dubben over een zin, iets schrijven en het dan weer verwijderen, eindeloos op facebook kijken, klusjes doen, overwegen om de hele tekst weg te gooien…

Het hoort er allemaal bij. Schrijven is geen kwestie van zitten en schrijven en roets af klaar. Het is soms ook gewoon dubben, tobben en chagrijnig worden.

Wat dan helpt? Vitamine P.

(Voor wie niet weet wat dat is: Vitamine Paard. Of Vitamine Pony. Helpt altijd!)

 

 

6 mei 2018 – Complimenten

De afgelopen weken heb ik prachtige complimenten gehad voor mijn boeken. Daar word ik helemaal blij van!

Mijn vriendin Tineke had Help ik ben een pony! gelezen. Ze vertelde me dat ze een pot thee had gezet om tijdens het lezen op te drinken, maar dat het boek zo spannend was dat ze niet wilde opstaan tijdens het lezen. Dus toen ze het boek uit had, was de thee koud.

Een meisje van 11 had van een vriendin van mij Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor geleend. Ze vertelde mijn vriendin dat het het aller, allermooiste boek was dat ze ooit gelezen had.

En tenslotte vertelde mijn redacteur dat ze de eerste versie van Help ik ben een pony! zo spannend e leuk vond dat het gebouw om haar heen had kunnen instorten zonder dat ze het gemerkt had.

Dat maakt me heel blij en trots!

PS: Help ik ben een pony! verschijnt begin september.

 

 

Meer lezen van Gertrud? Bekijk haar pagina >>>

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *