[Blog Nicolle] Vakantie

Een aantal jaren geleden heb ik een kort vakantie-verhaal geschreven voor het tijdschrift Penny. Pony Brutus leert hierin wat vakantie is. 

Op stap met Leentje14

 

“Vakantie is leuk, dan heb je vrij en hoef je niks te doen. Je kunt de hele dag in de zon liggen, of gaan zwemmen, of een boek lezen…” Lotte pakt de hoevenkrabber.
Dat klinkt goed. Ik til mijn voet op zodat ze de troep er onderuit kan halen. Als het vakantie is, wil ik de hele dag lekker grazen. Af en toe doe ik dan een klein dutje.
“Zo, al klaar,” meldt Lotte na mijn vierde hoef. “We gaan lekker buiten rijden.”
Ho, ho, ik stamp met mijn been op de grond. Hoe zit dat dan met die vakantie en dat niks doen?’
Al gauw heeft Brutus door dat als zijn meisje Lotte vakantie heeft, hij hard moet werken!

 

Tijd voor…

Zo is het echt. In de vakantie heb je veel meer tijd om met je pony bezig te zijn. Poetsen, wassen, wandelen, grondwerk, rijden, knuffelen, je kunt er de hele dag mee vullen. De ene pony geniet ervan, de andere kijkt uit naar het einde van de vakantie.

Als iemand mij vraagt wanneer ik vakantie heb antwoord ik meestal: ik heb altijd vakantie, of nooit. Het is maar hoe je het bekijkt.

Ik werk thuis en ik kan mijn eigen tijd indelen. Met mooi weer ga ik naar buiten en met regen en storm blijf ik lekker binnen. Vanachter mijn schrijftafel zie ik of het droog is en of de zon schijnt. Van het ene moment op het andere kan ik besluiten iets met mijn pony’s te gaan doen.

Terwijl ik dit schrijf regent het, het perfecte weer om binnen te zitten dus.

Jorrin showt het echte vakantiegevoel

Jorrin showt het echte vakantiegevoel

 

Uitstapjes

Echt op vakantie gaan doe ik eigenlijk nooit meer. Hoogstens ga ik een paar dagen weg. Dan neem ik graag een pony mee. Zo ben ik een keer met een paardenvriendin en haar Haflinger Mandy voor de huifkar naar een camping geweest. Met mijn Leentje heb ik verschillende trektochten gemaakt. Jorrin is nog niet genoeg getraind om veel kilometers te maken, maar dat gaat nog komen.

Mijn idee van een leuke vakantietijd lijkt veel op die van Lotte uit het verhaal: lange buitenritten maken op mijn eigen pony, samen met vriendinnen en hun paarden. Hopelijk vinden onze pony’s en paarden dat wél leuk!

 

Meer lezen van Nicolle? Bekijk haar pagina >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *