[blog Nicolle] Knuffelpony

Dat onze Frits een super-shet is, heb ik al vaker verteld. Maar tijdens de boekpresentatie van ‘Choco op bezoek bij opa’ overtrof hij zichzelf.

In het verpleegtehuis willen ze heel graag dat Fritske vaker komt.

 

Een nieuw boek is een feestje waard en dat zouden we gaan vieren op de zondagmiddag voor de start van de Kinderboekenweek. Eerst in Boekhandel Oisterwijk, waar een echte opa het boek zou voorlezen. Daarna in het verpleegtehuis een paar straten verderop, waar veel opa’s en oma’s wonen. Ook mijn moeder woont daar; zij is zelfs al overgrootmoeder. Omdat Fritske de vorige boekpresentatie zo leuk vond, mocht hij weer mee.

 

De boekpresentatie

Alles was afgesproken en geregeld en toen… waren de boeken er niet op tijd! Die lagen in het laadruim van een grote boot ergens tussen China en Nederland.

Gelukkig wist uitgeverij Kluitman raad; ze lieten vijftig boeken met het vliegtuig vooruit brengen. Dat waren er genoeg om het feest door te laten gaan. Ann de Bode, de illustratrice van Choco, kwam speciaal uit België om erbij te zijn.

Opa Joost leest voor in boekhandel Oisterwijk. Foto van Jan Stads.

 

In de boekhandel was het heel gezellig. Opa Joost las voor. Fritske, de kinderen en hun ouders luisterden geboeid naar het Choco-verhaal. In de boeken die werden verkocht schreef ik een korte tekst en maakte Ann een leuke schets.

Het signeren vond Fritske niet zo leuk. Hij wachtte liever buiten, waar hij uitbundig werd geknuffeld en geaaid.

Foto van Jan Stads.

Het was maar een klein stukje lopen van Boekhandel Oisterwijk naar het verpleegtehuis. De opa’s en oma’s vonden Fritske geweldig! Bij iedereen ging onze shet een knuffel brengen. Bij een oma in een rolstoel duwde hij zijn hoofd in haar handen zodat ze er goed bij kon. En bij een opa die in bed lag, legde hij zijn hoofd op de deken.

Fritske begreep echt dat hij voorzichtig moest zijn. Hij wist precies wat wel en wat niet kon.

Mijn moeder was heel trots op Fritske en op het exemplaar van ‘Choco op bezoek bij opa’ dat ze kreeg.

En ik? Ik was mega-super-de-luxe trots!

 

Meer lezen van Nicolle? Bekijk haar pagina >>>

 

 

Advertentie

4 reacties op “[blog Nicolle] Knuffelpony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *