[blog Gertrud] Ditjes en datjes

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog geschreven heb. Hoog tijd dus om jullie op de hoogte te brengen van wat ik de afgelopen maanden gedaan heb!

Kijk, dit is Mikkie!

Mikkie

Om te beginnen heb ik sinds een paar maanden een kat, Mikkie. Mikkie kwam een half jaar geleden broodmager en verzwakt het erf op wankelen waar Flicka staat. Ik ben dol op katten maar kan thuis geen kat hebben.

Dus toen bleek dat niemand Mikkie zocht of kwijt was, heb ik hem snel geadopteerd! Inmiddels heeft hij zijn eigen huisje op het terrein en voelt hij zich helemaal thuis. Hij herkent mijn auto en komt bijna altijd aanrennen zodra hij weet dat ik er ben.

Ik kom vaak te laat thuis omdat hij zo lekker op schoot ligt en ik het niet over mijn hart kan krijgen om hem ervan af te duwen…

 

Iris

Ik ben nog steeds druk bezig met een opvolger van Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd. Het wordt geen boek over Isa en haar familie, maar een boek over een heel ander meisje. Wel wordt het ongeveer net zo dik als Hoe ik mijn opa vond en alles anders werd en ook dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar en voor volwassenen.

Het gaat over liefde, verraad, trouw, vriendschap en familie. O ja, en over paarden natuurlijk! De hoofdrol is weggelegd voor Binkie, een kleine witte welsh-pony.

Dit boek komt volgend jaar uit in de zomer of in het najaar.

 

Flicka

Met Flicka gaat het uitstekend! Ze is nog steeds de onbetwiste leidster van onze kleine kudde en gaat bijna elke dag met me wandelen. Soms lopen we wel twee uur, andere dagen kuieren we van graspol naar graspol en mag ze lekker grazen.

Flicka geniet van de kou en vindt het heerlijk dat er geen insecten meer zijn. Het afgelopen jaar was echt verschrikkelijk met enorm veel dazen, muggen en vliegen. Alle paarden hadden eczeemdekens aan, ook degene die geen zomereczeem hebben!

 

Plannen voor volgend jaar

Er zitten altijd boeken in mijn hoofd. Volgend jaar ga ik het boek over Iris afmaken, een nieuwe Zonnehoeve verzinnen en het laatste deel schrijven van de serie Droompaarden. Ook ga ik langzaam beginnen aan een nieuw boek voor oudere kinderen en volwassenen.

Waarschijnlijk wordt dit mijn eerste dikke boek dat niet over paarden gaat. Waarover dan wel? Kinderen natuurlijk. Ouders. En roofvogels: valken, uilen en een arend.

Spannend? Ja, spannend!

 

 

Meer lezen van Gertrud? Bekijk haar pagina >>>

Voortaan deelt Gertrud niet eens per maand haar blog via paardenboeken.nl, maar gaat ze op haar eigen website bloggen. Wij mogen die blogs delen, dus houd de website in de gaten!

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *