[Blog Nicolle] Een ponyleven kan zo mooi zijn

De boekpresentatie van ‘Red Madelief!’ was de leukste ooit! Fritske had zich met de trailer naar het centrum van Oisterwijk laten brengen. Op de parkeerplaats legden we hem het pakzadel op. Toen de manden zijn flanken raakten moest-ie even bokken. De rest van de middag heeft hij zich voorbeeldig gedragen.

Boekhandel Oisterwijk: Nicolle Christiaanse met pony Fritske en illustrator Marja Meijer. Foto: Ed van Houtum/Pix4Profs

 

Met een stapeltje boeken in elke mand wandelde Fritske naar Boekhandel Oisterwijk. Daar vroeg de verkoper of we binnen wilden komen. Natuurlijk wilden we dat!

 

Pony in de boekhandel

Om door de deur te kunnen moesten de manden eraf. Fritske stapte over de metalen oprit, langs de kaartenstandaards, de winkel in. Op de vloer lag parket, dus het was wel een beetje glad. Behalve boeken verkopen ze in deze winkel ook allerlei andere mooie en leuke spulletjes. We passeerden onder andere servies en een glazen vitrinekast… Alles is nog heel.

 

Langs het servies 11

 

Fritske poseerde als een volleerd model voor de persfotograaf van Pix4Profs en de mediavrouwen van uitgeverij Kluitman. Zijn fans maakten selfies met hem en hij at alle worteltjes op die ze voor hem hadden meegebracht… Zonder per ongeluk in een vinger te bijten. Op een gegeven moment stond de winkel vol. Een mevrouw die de krant wilde kopen, kon niet eens bij de kassa komen.

 

Kijken bij de tekencursus

Daarna keek onze Frits geïnteresseerd toe bij de tekencursus die Marja Meijer gaf. Hij legde zijn hoofd op de tafel zodat hij alles goed kon zien. Pas na zo’n drie kwartier had hij er genoeg van. Dat liet hij merken door met zijn hoofd te schudden en tegen mijn been aan te duwen. Mijn man Joost heeft hem toen mee naar buiten genomen.

Foto: Ed van Houtum/Pix4Profs

 

Daar heeft Fritske nog even gewacht tot iedereen klaar was met knuffelen. Drie superfans vergezelden hem naar de trailer. Hij stond er net in toen bleek waarom hij weg wilde: hij moest meganodig plassen. In de winkel had hij dat netjes opgehouden. Knappe shet!

 

Een ponyleven kan zo mooi zijn

Tegen de tijd dat ik thuiskwam stond Fritske lekker samen met zijn beste vriend Jorrin hooi te eten. Hij had de dag van zijn leven gehad; heel veel aandacht, worteltjes en knuffels. Een ponyleven kan zo mooi zijn.

Waarschijnlijk heeft nog niet eerder een pony boeken tot ín de boekhandel gebracht. Overal op internet en in de krant kom ik foto’s tegen. Een betere promotie voor ‘Red Madelief!’ kan ik niet bedenken.

Past precies 11

In dit mandje zaten er dus boeken… past precies!

Intussen zijn we alweer bezig met nieuwe verhalen. Het tweede deel van Project Paard natuurlijk, maar er komt ook een nieuwe Choco aan. Daarin gaan het minipaardje en haar meisjes op bezoek bij opa. Maar opa woont wel op de tweede verdieping. Ann de Bode is druk aan het schetsen, dus het gaat weer een prachtboek worden.

Het eerstvolgende boek dat uitkomt is een 3-in-1 Bleshof in een zomers gele kleur. Over ongeveer twee weken wordt het naar de boekhandel gebracht… gewoon met een vrachtwagen. Jammer, hè?

 

Meer lezen van Nicolle Christiaanse? Bekijk haar pagina >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *