[blog Gertrud] Pakjesdag

Vandaag is het de eerste woensdag van de maand, en dat betekent dat het plastic wordt opgehaald. Wat Flicka betreft is het de mooiste dag van de maand. Als we gaan wandelen loopt ze van plastic zak naar plastic zak en ruikt overal uitgebreid aan.

20150603193150

 

Verpakkingen

In de zakken zitten verpakkingen van groenten, fruit, vlees, vis, kaas, elektrische apparaten, speelgoed, cosmetica en wie weet wat nog meer. Eigenlijk zit de hele wereld in zo’n zak –en dat om de tien meter! Het is dus geen wonder dat we niet erg opschieten.

Als ik niet oppas, zet Flicka haar tanden erin en slingert de zakken in het rond. Of ze maakt de zakken kapot zodat ze alle verpakkingen kan onderzoeken. Helaas mag dat niet, want dan ligt de hele straat vol zooi. Maar ik zou het haar graag gunnen.

 

Training

Vroeger was ik een fanatieke ruiter en daarna een fanatieke menner. Tegenwoordig wandel ik bijna alleen maar met mijn pony. Zonder doel en zonder iets te moeten. Ieder op zijn eigen benen.

Mijn oude ideeën over training en leiding geven kan ik nergens meer vinden. Ik bemoei me niet met de positie van haar hoofd of de manier waarop ze haar benen neerzet en het kan me niet schelen of ze perfect recht loopt.

pakjesdag1

Lekker lezen met Flicka!

 

 

Nieuwe ogen

De ene keer bepaalt Flicka de route, de andere keer ik. Ze laat me paadjes, hoekjes en pleintjes zien die ik anders nooit ontdekt zou hebben. Ze loopt hele stukken met haar neus over de grond zodat geen geurtje haar ontgaat.

Auto’s vindt ze bijzonder interessant en alle mensen die we onderweg tegenkomen wil ze goedendag zeggen. Kinderen aaien haar en voelen haar zachte vacht. Ze wijst me op stukjes plastic in de berm, kabouters in een tuin en een huis met een nieuwe deur. Door haar zie ik de wereld met heel andere ogen.

 

Pakjesdag

25 jaar geleden hoorde ik voor het eerst de uitspraak: If your horse is recreation for you, are you recreation for your horse? Vrij vertaald betekent dat: heeft je paard het net zo naar zijn zin met jou als jij met hem?

Het heeft heel lang geduurd voordat ik begreep wat het betekende en nog langer voordat ik het in praktijk kon brengen. Ik denk dat pakjesdag heel dicht in de buurt komt.

 

Meer lezen van Gertrud? Bekijk haar pagina >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *