[blog Gertrud] Flicka is verhuisd!

Alweer een maand geleden is Flicka verhuisd naar een andere plek. Gelukkig kon haar beste vriendin Muis ook mee! Het nieuwe weiland ligt vlakbij het oude, dus konden we ernaartoe lopen.

Flicka en Gertrud: 'Samen lopen we voor het eerst door het hek van onze nieuwe plek.'

Flicka en Gertrud: ‘Zo meteen lopen we voor het eerst door het hek van onze nieuwe plek.’ – foto van Coen van Walbeek

 

Kennismaken

Toen we aankwamen, hadden de eigenaren al een stuk van de paddock afgezet. Ook konden ze in een enorm grote stal als ze dat wilden. De andere pony’s liepen vlakbij, zodat ze alvast met elkaar kennis konden maken. Het zijn drie IJslandse merries: Hekla, Líf en Frekja.

De eerste kennismaking verliep voorbeeldig en na drie dagen stonden ze al samen in de wei. Samen in de paddock was nog iets moeilijker, maar ook dat lukte al na een week.

Inmiddels staan ze gezellig bij elkaar, in telkens wisselende combinaties. Muis en Flicka zijn nog steeds dikke vriendinnen, maar Muis staat ook regelmatig bij Frekja. En Flicka en Hekla eten uit één voerbak. Dat ziet er dus allemaal heel goed uit!

'Wie ben jij?' Van links naar rechts: Hekla, Frekja, Muis en Flicka.

‘Wie ben jij?’ Van links naar rechts: Hekla, Frekja, Muis en Flicka. – foto van Coen van Walbeek

 

Paddock Paradise

Op de nieuwe plek zijn twee grote inloopstallen, een verharde paddock en een zandpaddock. Voor drie paarden was het prima, maar voor vijf werd het toch wat klein. Bovendien bewogen de paarden niet veel.

Daarom hebben we er samen een paddockparadijs van gemaakt. Het principe van een paddockparadijs is heel simpel: rondom de wei leg je een pad aan waar de paarden dag en nacht rond kunnen scharrelen. Zo hebben ze altijd wat te doen en bewegen veel meer.

Onze paarden vinden het geweldig! Rondom het terrein staat een houtwal (dat is een groep heesters en bomen) en daartussendoor kunnen ze naar de omgeving kijken. Ook geeft het ze beschutting tegen de wind.

Flicka kijkt rond op haar nieuwe plek.

Flicka kijkt rond op haar nieuwe plek. – foto van Coen van Walbeek

 

Niet dat ze dat iets kan schelen trouwens: ondanks een houtwal en twee grote inloopstallen staan ze het liefste in de wind en de regen. Brrr, zij liever dan ik!

Midden in de wei was al een longeercirkel, en sinds een paar weken is ook daar een pad naartoe gemaakt. Ook daar zijn ze graag. Slapen doen ze het liefst in de bak (die is ook een onderdeel van het pad…).

Foto van Yvonne van Zijl: Frekja, Líf, Hekla en Muis verkennen het pad. Flicka loopt achter Muis.

Frekja, Líf, Hekla en Muis verkennen het pad. Flicka loopt achter Muis. – foto van Yvonne van Zijl

 

Zelf wennen

Ook ik moest in het begin wennen aan de nieuwe plek. Waar zijn de lichtknopjes? Hoe kom ik het snelste in het voerhok? Waar ligt de sleutel van de zadelkamer ook alweer? Maar inmiddels voel ik me helemaal thuis en rijdt de auto als vanzelf de goede kant op…

 

 

Meer lezen van Gertrud? Bekijk haar pagina >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *