3 nieuwe paardenboeken najaar 2018

Hoera, er komen 3 nieuwe paardenboeken in het najaar van 2018! We zetten ze voor je op een rij. En… we hebben je hulp nodig bij iets belangrijks! Jij bepaalt namelijk of we een nieuw boek wel of niet op paardenboeken.nl zetten. Kijk hiervoor onder aan dit artikel.

 

Horse event 2018

Ga je dit jaar naar het Horse event? Dan heb je mazzel, want dat betekent dat je de boeken uit dit artikel daar kunt kopen (en misschien wel kan laten signeren door de schrijvers)!

 

1. September 2018 – Help, ik ben een pony!

In september, dus vlak na de zomervakantie, kun je gelijk naar de (online) winkel voor een gloednieuwe paardenserie. Of moeten we ponyserie zeggen? De auteur ken je al, dat is Gertrud Jetten. Zij schreef voor Kluitman deel 1 van een nieuwe serie: Help, ik ben een pony!

In dit boek gaat het over Lottie, die… in een pony verandert! Hoe voorkomt Lottie dat haar vader haar verkoopt?

Mmm, wat ruiken die paardensnoepjes lekker, zeg! Lottie besluit er gewoon eens een keer eentje te proeven, maar dan… Als ze naar beneden kijkt, ziet ze harige benen en lichtbruine hoeven. En ze heeft een staart! Ze kan het nog steeds niet hele-maal geloven, maar ontkennen heeft geen zin… Zij, Lottie de Groot, is veranderd in een pony!

Haar moeder is de enige die ziet dat de nieuwe pony haar eigen Lottie is, maar iedereen verklaart haar voor gek. Een meisje dat in een pony verandert, dat kan toch helemaal niet?! Lottie doet wat ze kan om ervoor te zorgen dat haar vader haar herkent, maar hij heeft niks door en verkoopt haar gewoon! 

De illustraties in het boek zijn gemaakt door Dorith Graef. Dorith Graef tekent, droomt, leest en schrijft al over paarden sinds ze vanuit de kinderwagen voor het eerst een Belgisch trekpaard zag. In paardenblad Bit schrijft ze columns over haar belevenissen op de manege en haar verzorgpony. Tussen de paardendingen door werkt Dorith als redacteur voor een vrolijk weekblad en leest ze graag enge boeken. Kende jij Dorith al?

 

Bestel het boek Help, ik ben een pony alvast vooruit:

Of zoek en bestel via Libris (geen verzendkosten) >>>

 

2. September 2018 – Evi praat met paarden

Zou jij met paarden willen praten? Evi kan het echt! Tenminste, in het boek van Nicolle Christiaanse, geïllustreerd door Melanie Broekhoven.

In dit eerste deel van een nieuwe paardenserie krijgt Evi nieuwe buren, mét pony’s en paarden. Evi kijkt haar ogen uit als ze ziet dat pony Tommy gewoon los mag rondlopen. Ze noemen hem zelfs de waakpony! Evi vindt het heerlijk om bij de paarden te zijn. Ze kan heel makkelijk contact met hen leggen. Door goed te kijken en te luisteren snapt ze wat de dieren bedoelen.

Buurvrouw Ina heeft het druk met de verhuizing en staat niet open voor de signalen die haar paarden geven. Kan Evi tinker Diederik helpen met zijn probleem? En durft ze wel tegen Ina te zeggen wat ze denkt?

 

3. Bestel het Evi praat met paarden vooruit:

Of zoek en bestel via Libris (geen verzendkosten) >>>

 

 

September 2018 – Vidar wil dansen

Christine Linneweever schreef alweer het elfde deel in de serie Gouden Paarden. In dit deel werkt Vidar, de fjord, met zijn baas Steven in de bosbouw, maar hij vindt het bomen slepen vreselijk; het is zwaar en steeds hetzelfde. Hij zou zo graag willen dansen als een dressuurpony!

Volgens zijn moeder is hij absoluut niet geschikt voor dressuur. Vidar moet zijn droom opgeven en schikt zich in zijn lot als werkpaard. Totdat baas Steven een ongeluk krijgt en zijn been breekt. Stevens kleindochter Fay moet zolang voor Vidar zorgen, ook al vindt ze hem maar een lomp en dik beest en heeft ze daar absoluut geen zin in.

Gaandeweg leren Fay en Vidar elkaar beter kennen… Als Steven is hersteld, moet Vidar weer terug naar het bos, maar kunnen Fay en hij nu nog zonder elkaar?

De kaft is van George Schriemer. Hij is echt zo goed in paarden schilderen!

 

Bestel Vidar wil dansen alvast vooruit:

Of zoek en bestel via Libris (geen verzendkosten) >>>

 

Help! Weet jij het?

In september 2018 komt er nóg een boek uit, en dat is er één van Heksje Lily. Eerder zetten we al het boek Heksje Lily en het wilde paardenavontuur en Heksje Lilly en de ridder online. De boeken zijn van KNISTER en werden geïllustreerd door Birgit Rieger. Ze zijn leuk om te lezen maar… het nieuwe boek gaat over EENHOORNS.

Wat vind jij? Past dit bij paardenboeken.nl? Een paard met vleugels en een eenhoorn (een unicorn!), is dat nog wel een paard? Moeten we een uitzondering maken en het boek toch op deze website zetten? We weten het niet!

Breng hieronder voor 15 augustus 2018 je stem uit.

Een unicorn of eenhoorn telt ook een beetje als paard, zet dat boek maar online!

  • Ja, vind ik ook! (82%, 108 Votes)
  • Nee, vind ik niet passen bij paardenboeken.nl (18%, 23 Votes)

Aantal stemmen: 131

Laden ... Laden ...

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *