Paardenboeken: voor jongens of voor meisjes?

We zijn benieuwd naar jouw mening. Zijn paardenboeken voor jongens? Zijn paardenboeken juist alleen voor meisjes? Of zijn ze gewoon voor iedereen? Vul in de poll jouw antwoord in!

Paardenboeken: voor jongens of voor meisjes?

Bekijk alle stemmen

Laden ... Laden ...

 

Wat vinden wij van paardenboeken.nl er eigenlijk van?

 

Paardenboeken voor jongens?

Als je vindt dat paardenboeken voor jongens zijn, dan klinkt dat ergens ook wel logisch. Wist je dat meisjes vroeger helemaal niet paard mochten rijden? Dat was veel te gevaarlijk en men vond dat het echt iets voor jongens en mannen was. Die waren namelijk veel stoerder. Gelukkig had je genoeg eigenwijze meisjes en vrouwen die toch wilden paardrijden. Toen dit eindelijk mocht, moesten ze om te beginnen wel met twee benen naar één kant zitten. Het was namelijk niet netjes om als vrouw of meisje je enkels te laten zien. Gekke geschiedenis… toch waren het vroeger toch nog steeds vooral de jongens en mannen die paardreden. Je zou dus kunnen zeggen dat paardenboeken echt voor jongens zijn.

Paardrijden: echt iets voor jongens? Of juist niet?

Paardrijden: echt iets voor jongens? Of juist niet?

 

Paardenboeken voor meisjes?

Als je kijkt naar hoe het nu is, dan zijn er meer meisjes dan jongens die paardrijden. Ook lezen meisjes gemiddeld meer boeken dan jongens. Dat zou paardenboeken echt iets voor meisjes maken. Maar ja, dat gaat om ‘gemiddelden’. Misschien ken jij juist weer meer jongens die lezen. Of misschien vind jij lezen niet per se heel leuk, maar paarden wel, en dan is het juist leuk om paardenboeken te lezen.

 

Paardenboeken voor paardenliefhebbers!

Wij denken dat het belangrijker is dat je van paarden en/of van lezen houdt. Dan maakt het natuurlijk niet uit of je een meisje of een jongen bent! Het zou flauw zijn om te zeggen dat je iets niet zou mogen alleen omdat je een jongen of juist een meisje bent. Daarom zeggen wij: paardenboeken voor iedereen! En dan natuurlijk het meest voor paardenliefhebbers. 😉

Advertentie

3 reacties op “Paardenboeken: voor jongens of voor meisjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *