[dagboek Gertrud] Sneeuw en rijp

Gertrud Jetten schrijft in 2017 extra veel in haar dagboek. Af en toe mogen wij een paar dagboekfragmenten delen. De rest lees je op haar website (zie ook de pagina van Gertrud). Deze maand delen we alvast een stuk uit haar dagboek!

Op 7 januari deelde Gertrud de prachtige foto (zie hierboven) van Flicka in de sneeuw.

 

5 januari 2017 – Vroem!

Sinds een paar weken doe ik regelmatig wat met Flicka’s vriendinnen Líf, Hekla, Muis en Sólrún. Ik vind de afwisseling leuk en het zijn bovendien alle vier leuke paarden. Gelukkig is er ook een echt klusje waar ik mijn tanden in kan zetten: Sólrún is namelijk bang voor auto’s, brommers en vrachtwagens.

Een paar weken geleden ben ik begonnen met haar naar een auto toe te leiden en haar eraan te laten snuffelen. Toen bleek dat ze zo bang was, dat ze zelfs dat niet durfde! Ik heb op de auto geklopt en eroverheen geaaid, zodat ze zag dat het ding niet eng was. Toen heb ik haar wat lekkers gegeven zodra ze dichterbij durfde te komen.

Een andere foto die Gertrud van Flicka plaatste, met rijp op het gras (brrr, koud!).

Daarna zijn we een stukje gaan wandelen. Elke keer als er een auto langskwam, kreeg ze wat lekkers. Dat doe ik omdat ze dan iets akeligs (een auto) gaat verbinden met iets fijns (eten). Het principe is niet moeilijk maar de timing wel: je moet precies op het goede moment iets lekkers geven, anders snapt het paard het niet. Dan kan het zelfs denken dat het beloond wordt omdat het schrikt!

Iets anders wat ik doe, is mijn eigen auto starten terwijl iemand anders Sólrún wat lekkers geeft. Of ik geef haar wat lekkers terwijl ik achter het stuur zit. Dat is extra moeilijk!

Gelukkig is Sólrún een snelle leerling: toen ik gisteren weer met haar op pad ging, vond ze auto’s al een stuk minder eng…

 

Meer lezen van Gertrud? Wij plaatsen hier de leukste dagboekfragmenten van haar website. Op haar pagina vind je verder al haar boeken en natuurlijk de link naar haar site. Bekijk Gertrud’s pagina >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *