[Dagboek Gertrud] Een lijst met titels

Uit het dagboek van Gertrud…

 

1 maart 2017 – Denken aan roofvogels

Misschien heb ik al een keertje geschreven dat mijn volgende dikke boek over roofvogels gaat. Nou ja, het gaat eigenlijk over een meisje, waarvan de vader roofvogels traint. Falke (zo heet het meisje) heeft een hekel aan de vogels en nog meer aan wat ze eten (kuikentjes…).

Ik fantaseer regelmatig over ze. Over Falke en haar vader Hugo. Over haar moeder, die Swaantje heet. Ik bedenk dat haar vader al verliefd was op haar moeder nog voordat hij haar had gezien, omdat ze een vogelnaam heeft.

Langzaam leer ik ze kennen. Falke die boos is op haar ouders en haar ouders die boos zijn op elkaar. De vogels. De paarden, want Flake houdt meer van paarden dan van vogels. De komende maanden zal ik behoorlijk wat tijd met ze door gaan brengen. Ik heb er zin in!

 

29 februari 2017 – not meer titels!

Ik krijg regelmatig mails van kinderen. Afgelopen week kreeg ik wel een heel bijzondere mail: Minoux Kloet stuurde mij een lijstje met titels, omdat ze gelezen had dat ik dat vaak moeilijk vind. Dank je wel Minoux!

Bekijk alle titels op de website van Gertrud >>>

Meer lezen van Gertrud? Bekijk dan haar pagina >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *