[blog Gertrud] Paarden en boeken

Wat een leuk idee van uitgeverij Kluitman om een site te maken over paardenboeken! Daar wil ik natuurlijk graag aan meewerken. Ik ga natuurlijk schrijven over mijn boeken, maar ook over mijn paarden. Over Flicka, bijvoorbeeld!

Dit zijn Flicka en ik.

Dit zijn Flicka en ik.

 

Over Flicka

Flicka is een IJslandse merrie van zes jaar. Ze is heel lief en gezellig en ontzettend nieuwsgierig. Sinds afgelopen januari is ze van mij. 🙂

Ik ga veel met Flicka wandelen en af en toe longeer ik haar. Pas geleden zijn we de trap opgelopen bij de bibliotheek in ons dorp! Ik was van plan om haar alleen maar even te laten kijken, maar voordat ik het wist liep ze naar boven. Wat een knappe pony!

Ook vind ik het heerlijk om in de wei of in de paddock te zitten en te kijken naar onze kudde. Het is altijd weer interessant om te zien hoe ze met elkaar ‘praten’ en met elkaar omgaan.

Flicka leeft namelijk in een groep van vier IJslanders: Muis, Assa en Rodi. Muis is haar beste vriendin. Het is ook een merrie. We noemen haar Muis omdat ze muisgrijs is.

Is ze niet prachtig?

Is ze niet prachtig? Tip: zoom eens in op de foto voor de details van de halsterprint! Leuk, hè? 😉

 

Paddock-paradijs

Onze kudde leeft in een grote, lange paddock met een schuilstal en een weiland, net zoals de pony’s van De Zonnehoeve. Ze kunnen de hele dag door rondlopen. Als ze willen, kunnen ze schuilen in de stal. Dat doen ze graag! Vooral in de zomer, als er veel dazen zijn.

Flicka en de andere paarden staan vlak bij mijn huis. Ik ben er vaak –niet alleen om paarden te verzorgen, maar ook omdat ik er heel goed na kan denken. Als ik vastzit met een boek of even mijn hoofd leeg wil maken, ga ik naar de wei.

In de zomer zit ik op een krukje bij ze in de paddock en in de winter ga ik vaak in een van de grote hooibakken zitten. Er is niets waar ik zo rustig van word, als het geluid van kauwende paarden…

 

Nieuwe boeken!

De nieuwe delen van De Zonnehoeve en Droompaarden voor 2016 zijn al af. De nieuwe Zonnehoeve gaat over een Exmoor pony, Storm. Hij is heel bang voor mensen en wil absoluut niet bereden worden.

In het nieuwste deel van Droompaarden komen Emma en Teuntje terecht bij een jonge dierenarts en doen ze mee aan een rit met antieke koetsjes. Ook is er iets heel ergs met Espresso gebeurd. Het koste me trouwens veel moeite om het hoofdstuk over Espresso te schrijven. Mijn hoofdpersonen zijn voor mij echte mensen en echte paarden, dus als er dan iets akelig gebeurt vind ik dat heel naar.

In februari verschijnt een boek voor oudere kinderen dat zich grotendeels afspeelt op IJsland. De afgelopen maanden hebben we een fotowedstrijd gehouden om een foto te vinden voor het omslag. Daar is een prachtige winnaar uit gekomen!

zoe_winnaar

 

Meer lezen van Gertrud? Kijk dan op haar pagina >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *