[Blog Gertrud] Nieuwe boeken

Mensen vragen mij vaak of ik alweer bezig ben met een nieuw boek. Het antwoord is ja: ik ben altijd bezig met nieuwe boeken!

pakjesdag1

 

Zes boeken in één keer

Het liefst werk ik aan meerdere boeken tegelijk. Nu schrijf ik een nieuw dik boek voor oudere kinderen en volwassenen, ik denk na over een nieuwe Zonnehoeve, ik ben bezig met het bijschaven van een nieuw deel van Droompaarden, ik fantaseer over een laatste deel van Droompaarden en ik heb een AVI-boekje in mijn hoofd.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over Odin de fjord… Odin is de hoofdpersoon van het volgende deel van manege De Zonnehoeve (dit deel komt uit in 2017). Het verhaal is af, de tekeningen zijn gemaakt, het omslag is klaar maar… we hebben nog geen titel.

Dat is iets om veel en vaak over na te denken. Gelukkig kan dat ook als bij Flicka ben 🙂 Want paarden zijn altijd weer inspirerend!

 

2475hoeikmijnopavondcvrrgb_1

 

Praten over boeken

Ik vraag me weleens af wat voor boeken ik over vijf jaar schrijf. Het schrijven voor oudere kinderen en volwassenen is me erg goed bevallen en het is fantastisch dat dit boek zo goed ontvangen wordt. (Zie de foto hierboven.)

Het is leuk om met mensen uitgebreid te kunnen praten over de personages in het boek en wat hen bezighoudt. Over hoe het met hen verder zal gaan. En het mooiste: wat het boek voor mensen betekent en wat het met ze doet.

Want hoe geweldig ik kinderen ook vind: de gesprekken met hen gaan nooit verder dan: ‘Ik vond het leuk.’ Of: ‘ik vond het spannend.’

 

Detective

Af en toe fantaseer ik over het schrijven van een detective. Niet te bloederig, want daar kan ik niet tegen.

Wat me fascineert zijn de onderlinge relaties. Waarom is persoon X vermoord? Wat heeft hij gedaan dat iemand zo genoeg van hem had? Wat ging eraan vooraf? Wie hield van hem en wie niet?

Daarna kun je een heel leven ontrafelen. Wie het gedaan heeft, wordt bijna bijzaak.

 

Inspiratie zat!

Ja, ik heb ideeën genoeg. Voorlopig ben ik dan ook nog lang niet van plan om te stoppen met schrijven!

 

Meer lezen van Gertrud? Bekijk haar pagina >>>

Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *