[blog] Er was eens…

Er was eens… een paardengekke schrijfster die aan het begin stond van een heleboel leuke dingen: Nicolle Christiaanse. Ik dus!

Nicolle, foto van Mascha de Vries

Nicolle, foto van Mascha de Vries

 
Ten eerste dit blog. Op de vraag of ik regelmatig een stukje wil schrijven voor paardenliefhebbers op paardenboeken.nl, zeg ik meteen ‘ja’. Wat is er nou leuker dan schrijven over paarden? Niks toch? Behalve dan bezig zijn met paarden!

 

Nieuwe projecten

Ten tweede ben ik net begonnen met het inrijden van mijn jonge paardje Jorrin. Een superervaren ruiter helpt mij daarbij. Jorrin is een Paso Peruano van net vijf jaar. Hij is al bij mij sinds hij vijf-en-een-halve maand oud is. Je kunt merken dat hij aan me is gehecht. Als ik erbij sta durft hij alles! Jorrin doet ontzettend zijn best en werkt hard… tot hij mij niet meer ziet. Dan staat hij stokstijf stil. Pas wanneer hij me weer in het oog krijgt, wil hij in beweging komen. Zo lief!

Dit is Jorrin toen hij pas vijf dagen oud was.

Dit is Jorrin toen hij pas vijf dagen oud was.

 

Choco: een paard om verliefd op te worden

Ook ben ik bezig met heel veel nieuwe boeken. Een serie leren-lezen-boeken is net gestart. ‘Choco het minipaardje’, is in maart uitgekomen. Het vervolg is ‘Choco gaat naar de winkel’. Vanaf augustus kan Choco in de boekenwinkel haar eigen boek zien liggen. Choco is een paardje om verliefd op te worden. Ik ben het in elk geval al.

 

Nieuwe serie paardenboeken

Voor tien-plussers komt er ook een nieuwe serie aan. Het gaat over paarden, paarden, nog meer paarden en over paardenmeisjes. Marja Meijer gaat de illustraties maken en daar ben ik best trots op.

 

Fotoproject voor volwassenen

Tegelijkertijd sta ik aan het begin van een serie boeken voor volwassenen. Samen met fotograaf Jan Stads ga ik portretten maken van werknemers met een beperking. Jan maakt de foto’s en ik doe de interviews. Veel paarden kom ik daar niet tegen, maar ik verwacht dat het erg bijzonder wordt.

Heel veel leuke dingen dus, die ik allemaal tot een goed einde wil brengen. Aan ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ ben ik voorlopig nog niet toe. Beter kan ik zeggen:

Wordt vervolgd!

 

Meer lezen over Nicolle Christiaanse? Bekijk haar eigen pagina >>>

Advertentie

1 reacties op “[blog] Er was eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *