[blog Christine] Een fantastisch 2016, ook voor Gershwin!

Gershwin. Ik kocht hem vele jaren geleden als tweejarig hengstje, ondanks zijn afstamming. Gershwin voerde namelijk zowel van vaderskant Zuidpool (v.Amor) als van moederskant Barona (Doruto x Amor) het bloed van de vermaarde hengst Amor. Amor was een preferente Holsteiner hengst met een stokmaat van 1.69 meter.

Gershwin

 

Over Amor

Amor werd in 1959 geboren, was bruin van kleur met twee half witte achterbenen, en rechtsvoor een sokje. Amor werd heel veel jaren voor de KWPN-fokkerij ingezet en leverde een grote schare aan gezonde en sterke sportpaarden. Helaas zat er lange tijd ook een maar aan zijn nafok. Zijn nakomelingen waren gemiddeld namelijk niet de gemakkelijkste in zijn soort. Er waren destijds zelfs mensen die een paard zochten, die het niet uitmaakte welke afstamming het paard had, als het maar geen bloed van Amor voerde!

Toch heeft hij de KWPN-fokkerij naar een hoger niveau geholpen. Veel nakomelingen werden tot de fokkerij toegelaten en in de sport hebben heel veel kinderen internationaal hoog meegedaan. Als je met het karakter overweg kon, dan wilde die paarden de wereld voor je verzetten.

 

Op De Radstake

Amor heeft een flink aantal jaren op Hengstenhouderij De Radstake in Heelweg ter dekking gestaan. Hij overleed daar toen hij 31 jaar oud was. Dat ze bij De Radstake wel blij met hem waren is wel te zien aan het levensechte bronzen stambeeld van de hengst, dat daar nog altijd aan de Twenteroute staat.

stamdbeeld Amor

Ik kocht dus een tweejarig hengstje dat was ingeteeld op Amor. O, het ging lang niet altijd gemakkelijk, want ik heb heel wat met hem te stellen gehad. Mijn Gershwin was zeker geen gemakkelijk jongentje. Maar wat heb ik enorm veel van hem geleerd. We hebben samen jaren met plezier in de sport meegedaan en een enorm aantal prijzen gewonnen. Uiteindelijk werden we Z2 dressuur. Daarna is een vriendin van mij met hem nog een keer opnieuw begonnen in de sport. Ook zij behaalde heel fraaie resultaten en mocht met hem zelfs een keer meedoen aan de KNHS kampioenschappen in de L1.

 

Met pensioen

Daarna hebben we de sport afgebouwd en reed een andere vriendin met hem buitenritjes. Tot zijn voeten te slecht werden. Die scheurden zelfs zo diep in, dat we besloten dat we moesten stoppen met rijden. Hij was toen al twintig jaar. Natuurlijk moest hij wel blijven. We hebben ervoor gezorgd dat zijn voeten zo ver heelden dat hij er mee vooruit kon en nu zie je niets meer aan zijn voeten.

Inmiddels is hij wel bejaard, hoor. In 2016 wordt hij 28 jaar, maar hij ziet er nog prima uit en gaat altijd nog met een hoeraatje het land in. Hij geniet van zijn pensioen en ik hoop dat hij dat nog een tijdje volhoudt. Zijn opa werd 31 jaar. Ik hoop dat Gershwin net zou oud wordt.

Gershwin

Daarom wil ik iedereen en dus ook Gershwin een fantastisch, gezond en gelukkig 2016 wensen!

 

Meer lezen van Christine? Bekijk haar pagina! >>>

Advertentie

1 reacties op “[blog Christine] Een fantastisch 2016, ook voor Gershwin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *