Nola – Met hart en ziel

 

AuteurChristine Linneweever
IllustratiesGeorge Schriemer

 

Nola – Met hart en ziel

Nola baalt vreselijk dat ze wéér wordt verkocht. Ze heeft nu al twee keer het vuur uit haar sloffen gelopen voor haar ruiters, die haar vervolgens gewoon inwisselen voor een groter paard. Dat doet ze dus nooit meer! Ze komt terecht bij Floyd, die zelf ook niet precies weet wat hij wil. Ondanks Nola’s tegenzin groeit er langzaam een band tussen hen. Als er een poging wordt gedaan om het duurste paard van stal te stelen, kunnen Nola en Floyd dat alleen voorkomen door heel goed samen te werken. Ze moeten hiervoor gevaarlijke hindernissen overwinnen…

 

Fragment uit het boek

De vrachtwagen rijdt het terrein af en Nola kijkt nog één keer door het raampje. Sophie kijkt nog steeds niet; die rijdt gewoon haar rondjes. Het kan haar echt helemaal niks schelen, denkt Nola. Ze isverdrietig, maar ook boos. Ze is niet eens meer echt boos op Sophie, maar vooral op zichzelf. Wat ben ik toch een sufferd, dat ik me weer zo in de maling heb laten nemen, denkt Nola. Na mijn vertrek bij Femke had ik toch beter moeten weten? Mensen houden nooit van pony’s zoals pony’s van mensen houden. Als pony kun je de wereld niet naar je hand zetten. Het gaat zoals de mens het bedenkt. Als pony wil je niet vertrekken, maar de mens besluit dat het zo wel genoeg is, en dan moet je als pony gewoon weg. Mensen denken blijkbaar altijd dat het met het volgende paard weer net zo goed zal gaan.
Nola staart nietsziend door het raampje. Ze rijden over de snelweg. De bomen die langs de weg staan, vormen één lange streep. Ze zucht diep. Er is niets meer aan te doen, denkt ze, en ze beseft dat ze niet anders kan dan zich erbij neerleggen. Maar ze besluit ook meteen dat het de laatste keer is dat ze in deze valkuil is getrapt.
Wat nu? Weer naar een volgende stal. Het zal mij benieuwen wat ik daar nu weer aantref, denkt Nola. Een jongen deze keer, die met me aan springsport wil doen. Tenminste, dat begreep ze uit het gesprek tussen de mannen daarnet. Nou, laten we hopen dat hij al een beetje fatsoenlijk kan rijden, want ik ben echt niet van plan hem de eerste maanden aan alle kanten te helpen. Daar heb ik geen zin meer in. Ik ga me vanaf nu gedragen als een heel gewone springpony. Als we niet goed uitkomen voor een hindernis, los ik het niet op. Ik stop gewoon, of ik spring er een balk af, neemt Nola zich voor.

 

 

Bestel het boek:

 

Of zoek en bestel via Libris (geen verzendkosten) >>>

 

De complete serie:

Alle Gouden Paarden-boeken

 

 

Niet wat je zocht? Terug naar:

<<< paardenboeken 7+
<<< paardenboeken 8+
<<< paardenboeken 9+
<<< paardenboeken 10+

<<< alle paardenboeken

Advertentie