Mia Farnwood (auteur)


Mia Farnwood (1966) is een echte Noord-Hollandse en moeder van twee kinderen.

Mia in het kort

  • Mia komt uit Noord-Holland.
  • Ze reed vroeger heel vaak op een grote Oldenburger en later ook op andere paarden.
  • Haar eerste boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Al jong een passie voor paarden

Op haar tiende jaar raakte Mia besmet met het paardenvirus en was ze altijd bij de paarden te vinden. Ze begon al op jonge leeftijd met het bijrijden van een grote Oldenburger, die ze na een ongelukkige val moesten laten inslapen. Dat was best een ingrijpende gebeurtenis. Na een paardloze periode en moederschap kwam negen jaar geleden een jonge, getraumatiseerde schimmelmerrie in het leven van Mia’s toen twaalfjarige dochter. De passie voor paarden laaide weer op.

Liefde voor dieren & schrijven

Mia begon al jong met werken bij een dierenarts, waarbij ze haar liefde voor dieren goed kwijt kon. Na twee jaar avondstudie ging ze werken als directiesecretaresse, waarbij schrijven een groot deel van haar werk uitmaakte. De Nederlandse taal had altijd al haar interesse en de wens om een boek te schrijven was er ook.

Door de jaren heen had Mia ideeën en titels genoeg, maar geen tekst. Maar de periode dat de gevoelige merrie deel uitmaakte van haar gezin was zo intens geweest, dat ze alles wilde gaan opschrijven. Dit leverde haar een nieuw idee, een titel én de tekst op voor haar eerste boek: Hoefijzers in Japan. Inmiddels schreef ze ook een tweede deel: Weerzien in Japan.

Schrijven met gevoel

Met veel wegleggen en opnieuw beginnen heeft Mia uiteindelijk een jaar aan de roman gewerkt. Ondanks dat dit haar eerste boek was, vond ze het schrijven niet heel erg moeilijk, omdat het allemaal geschreven is vanuit haar gevoel. Uiteindelijk zijn het meer dan 300 pagina’s geworden, in een boek dat de emoties verwoordt van zowel haar dochter als van haarzelf, en dat daarnaast de gevoelens laat zien vanuit het paard. “Het leek mij een mooie gedachte, om het paard op deze wijze ook een stem te geven,” aldus Mia.

Bezoek hier de website van Mia Farnwood.

<<< Terug naar alle auteurs en illustratoren

Advertentie