[blog Gertrud] Jongens en paardenboeken

De meeste kinderen die paardrijden, zijn meisjes. Jongens zijn nauwelijks op maneges te vinden. Toch zijn er natuurlijk ook jongens die van paarden houden! Gek genoeg zijn veel topruiters dan weer wel mannen (of jongens).

 

Rakki uit de Zonnehoeve.

Rakki uit de Zonnehoeve.

Ook in paardenboeken komen jongens er bekaaid vanaf. De serie Droompaarden gaat over een meisje, en ook bij manege De Zonnehoeve zijn er vooral meisjes. Toch klopt dat niet helemaal: de hoofdpersonen zijn de pony’s en daar zijn ook jongens bij. Rakki, Romario, Jacco en Storm zijn ‘jongens’ en in 2017 komt daar nog een stoere jongen bij: Odin de fjord.

 

 

 

 

Jongens en paardenboeken

Het grappige is dat mijn grootste fans vaak jongens zijn. Een paar jaar geleden was ik in een klas om over mijn boeken te vertellen. De eerste reactie van de jongens was: hè bah, paardenboeken zijn voor meisjes…

… totdat een van de jongens in de klas vertelde dat die boeken zijn lievelingsboeken waren, en dat hij ze heel spannend en grappig vond. Toen sloeg de stemming helemaal om. Ook op beurzen spreek ik vaak jongens die al mijn boeken hebben en ze heel leuk vinden. Vaak vertellen ze me dat ze hopen dat er ooit een deel komt met een jongen in de hoofdrol.

Voor al die jongens ben ik nu bezig aan het boek over Odin de fjord. Odin is een dikke fjord die bij de Zonnehoeve komt om getraind te worden. Daar is ook Rowan, een (stevige) jongen. Van Carolien moet hij op Odin rijden, maar dat wil hij helemaal niet!

Hij is gewend om op grote springpaarden te rijden en hij vindt Odin super-, superstom. Toch gaan ze elkaar steeds leuker vinden. En wat er dan gebeurt…

springen2

 

Vanaf 2017

Ja, het duurt nog heel lang voordat je dit boek kunt lezen, ik weet het. Maar voor alle jongens is er dus goed nieuws: een boek over een jongenspaard en een jongen. Ook leuk voor meisjes!

Hieronder kun je al een klein stukje lezen uit het boek over Odin:

Terwijl ze naar de bak liepen, dacht Odin na over wat hij zou doen. Hij was absoluut niet van plan om zich goed te gedragen. Die stomme jongen had een lesje verdiend! Hij wilde liever op een echt paard rijden… Poeh! Toen Rowan hem in draf over wilde laten gaan, stormde hij weg in galop.

 

Meer lezen van Gertrud Jetten? Bekijk haar pagina >>>

 

Wat vind jij? Zijn paardenboeken ook voor jongens? Plaats je reactie hieronder of bij dit artikel.

 

Advertentie

1 reacties op “[blog Gertrud] Jongens en paardenboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *