[blog Christine] Gouden Paarden

Mijn eerste blog voor paardenboeken.nl! Ik wil je graag iets vertellen over de Gouden Paarden-serie. Wist je al hoe die serie is ontstaan?

Christine Linneweever schrijft elke maand voor paardenboeken.nl. Dit is haar eerste blog!

Christine Linneweever schrijft elke maand voor paardenboeken.nl. Dit is haar eerste blog!

Het eerste boek uit de serie Gouden Paarden

Het begon allemaal in 2009. Toen verscheen het eerste boek van de serie: Aurea, de wilde pony. Ik had me ooit voorgenomen een keer te proberen een kinderboek te schrijven over pony’s. Als kind had ik altijd alle kinderboeken over paarden verslonden. Ik genoot van series als De zwarte hengst en de verhalen over de ponyrijdende Jacky en Jill. Voor mijn werk als redacteur volgde ik in 2007 een cursus Creatief Schrijven en daarvoor heb ik het eerste hoofdstuk van Aurea als huiswerk geschreven. Het leek me leuk om de pony het verhaal te laten vertellen.

 

‘Kinderen leren uit de verhalen hoe ze hun pony gelukkig kunnen houden.’

 

Aurea

Na afloop van de cursus ging ik door met het schrijven van het verhaal over Aurea. Toen het eindelijk af was, had ik een heleboel geleerd over hoe je een boek moet schrijven. Ik vond het boek best goed gelukt, maar niet geweldig. Ik was dan ook niet van plan om het naar een uitgever te sturen. Daar vond ik het gewoon niet goed genoeg voor. Maar een aantal mensen in mijn omgeving, die hadden meegelezen tijdens het schrijven, waren het daar niet mee eens.

Om van het gezeur af te zijn, heb ik hen toen beloofd dat ik het een aantal kinderen zou laten lezen en als zij het leuk vonden, wilde ik er nog eens over nadenken. De juffrouw van groep zeven van obs Bargerpaske in Winterswijk wilde wel meewerken en zij selecteerde een aantal kinderen uit haar klas. Ze koos een jongen, een meisje dat van paarden hield, één die niet van paarden hield, en ze liet haar eigen dochter ook meelezen.

Rafal uit de serie Gouden Paarden.

Rafal uit de serie Gouden Paarden.

 

Positieve reacties

Zij kregen het boek te lezen en een lijst met vragen. Toen iedereen het gelezen had, kwamen we bij elkaar en mochten ze vertellen wat ze er van vonden. Tot mijn verrassing waren ze allemaal heel enthousiast. Uiteindelijk besloot ik het dan toch maar in te sturen. Ik stopte het manuscript in een envelop en stuurde het naar Kluitman.

Al na een paar weken later werd ik door een redacteur van Kluitman gebeld. Ze vonden het een leuk boek! En ze vroeg of ik er nog één zou kunnen schrijven, want ze wilde er graag een serie van maken. Toen heb ik De zoektocht van Pico geschreven.

 

De Gouden Paarden-serie

De serie werd een succes. Inmiddels zijn er al ruim 80.000 boeken verkocht! Kun je je dat voorstellen, zo veel boeken? Ik krijg ook heel vaak leuke berichtjes van kinderen. Ze genieten van de verhalen en ze leren er ook vaak iets van. Over verstandig rijden, over goed voeren. Over hoe ze hun pony gelukkig kunnen houden. En dat is een mooi extraatje.

Vorig jaar is het zevende deel verschenen. Dat gaat over de Shetland-pony Bowi. Het achtste deel is ook al klaar. Dat komt in september in de boekhandels en gaat over de springpony Nola. Ik wil je nog veel meer vertellen over mijn boeken, over paarden, en natuurlijk over alle nieuwe delen van de serie Gouden Paarden. Daarom ben ik extra blij dat ik mag bloggen op deze website! Ga je al mijn blogs lezen? Vind ik leuk!

 

Bekijk hier de pagina van Christine >>>

Advertentie

3 reacties op “[blog Christine] Gouden Paarden

 • 22 augustus 2020 om 14:03
  Permalink

  Hoi Christine, ik vind je boeken echt fantastisch. Ik heb bijna heel de serie,(alles heb ik al 2x gelezen???). En ik hoop dat er nog een paar boeken komen.
  Goetjes Sylke

  Beantwoorden
 • 29 juli 2015 om 21:53
  Permalink

  Gaaf Christine, een eigen blog.
  Ons favoriete boek blijft natuurlijk Pico, dat snap je wel?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *